Antena 3 CNN Externe Bombardiere rusești Tu-22 s-au apropiat la doar câțiva kilometri de România. Rușii au lovit Insula Șerpilor din Marea Neagră

Bombardiere rusești Tu-22 s-au apropiat la doar câțiva kilometri de România. Rușii au lovit Insula Șerpilor din Marea Neagră

GettyImages-1457788644
Bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au lansat rachete asupra Insulei Șerpilor din Marea Neagră. Foto: Gettyimages
de R.K.    |    25 Aug 2024   •   12:22

Într-un mesaj postat pe rețelele sociale, Comandamentul aerian “Sud” din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei a informat că sâmbătă bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au lovit infrastructura de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, potrivit DefenseRomania.

Aeronavele Aviației cu rază lungă de acțiune aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au folosit patru rachete de croazieră Kh-22.

Insula Șerpilor se află la aproximativ 45 de kilometri de România. 

În același timp, trupele ruse au atacat și obiective din regiunea Herson, folosind bombe de aviație cu module universale de planare și corecție.

Cu o zi înainte, pe 23 august, apărarea antiaeriană din sudul Ucrainei a distrus cinci drone de cercetare, respectiv două ZALA și câte una Supercam, Orlan-10 și Merlin, precum și două drone de atac Lancet.

Partea ucraineană a recunoscut de curând faptul că nu are cu ce să intercepteze rachetele Iskander-M/KN-23, Kh-22 și Kh-25, precum și pe cele de tip S-300/S-400.

Dintr-o statistică recentă prezentată de comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, general colonel Alexander Syrsky, rezultă faptul că rata de interceptare a rachetelor de croazieră Kh-22 este cea mai mică dintre toate tipurile de rachete rusești lansate asupra teritoriului ucrainean, respectiv de 0,55%.

De la începutul conflictului din februarie 2022 și până în prezent, bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au lansat asupra unor ținte din Ucraina 362 de rachete Kh-22. Dintre acestea au fost interceptate doar două unități.

În ceea ce privește Insula Șerpilor, trebuie precizat faptul că de la începutul invaziei militare a Rusiei în Ucraina, părțile au preluat în mod alternativ controlul asupra acesteia. În ultima perioadă, nici Rusia și nici Ucraina nu au mai revendicat controlul asupra insulei, care, deși este importantă din punct de vedere strategic, nu poate fi deținută decât cu pierderi semnificative, având în vedere expunerea acesteia.

După câte se pare, chiar și în aceste condiții, militarii ucraineni au încercat să restaureze infrastructura de pe insulă. Acest proces însă a fost monitorizat de trupele ruse, care au lovit obiectivele ucrainene, imediat ce acestea au început să prindă contur. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close