Antena 3 CNN Externe ”La 5 dimineața, a venit avionul și totul a luat foc!” Ce au lăsat rușii în urmă, în orașul Cernihiv

”La 5 dimineața, a venit avionul și totul a luat foc!” Ce au lăsat rușii în urmă, în orașul Cernihiv

Rușii au transformat orașul Cernihiv într-o ruină. Săptămâni la rând au stat la porțile lui și au aruncat bombe, bombe care au lăsat gropi adânci în toate cartierele. Nu au avut milă nici de copii și nici de bătrâni.

”La 5 dimineața, a venit avionul și totul a luat foc!” Ce au lăsat rușii în urmă, în orașul Cernihiv
de Cristi Popovici    |    12 Apr 2022   •   07:45

Sute de blindate rusești au intrat în Cernihiv încă din primele zile ale invaziei. 

Cei care au apucat să se ascundă au stat în subsolurile blocurilor săptămâni la rând. Ceilalți, care au vrut să fugă, sau mulți dintre ei, la fel cum am văzut și în Irpin sau Bucha, au fost fugăriți pe stradă, vânați și uciși. 

Stadionul echipei de primă ligă din Cernihiv a fost bombardat în cel mai brutal mod cu putință. 

”Mă bucur foarte mult că sunteți aici. Noi vrem ca toată lumea civilizată să vadă ce au făcut agresorii ruși pământului nostru natal, unor oameni pașnici, care locuiau aici fără să facă vreun rău nimănui, pământului unde noi ne-am născut”, povestește un localnic. 

O bombă de 500 de kilograme aruncată din avion a lăsat un crater uriaș în stadionul din Cernihiv. Două astfel de proiectile extrem de puternice au fost aruncate pe stadion. Unul chiar în mijlocul terenului, celălalt a distrus tribuna principală. 

Mai mult decât atât, o bibliotecă ce a rezistat celui de-al doilea război mondial a fost nimicită de atacurile rușilor. 

Sute de civili au murit și alte sute de persoane au fost date dispărute. Oamenii și-au părăsit casele și au plecat spre zone mai sigure. 

”Ce vedem aici este o altă parte care ne confirmă faptul că armata rusă este o organizație teroristă. Rusia este o țară teroristă!”, spune un alt localnic. 

Zeci de blocuri au fost bombardate în Cernihiv la începutul lunii martie. S-a tras atât din avioane cât și de la sol. Peste 700 de civili au murit doar aici în urma bombardamentelor. 

Autoritățile spun că suntem în fața unui dezastru asemănător celui de la Bucha, dacă nu mai grav. 

”Pe 8 martie, casa mea a fost complet distrusă de ruși. În mijlocul zilei casele ne-au fost bombardate fără milă. Pe 11 martie, la 5 dimineața, a venit avionul și totul a luat foc”, spune o femeie din oraș. 

Soldații îi caută și acum pe cetățenii prinși sub dărâmături. Riscul este extrem de mare, pentru că rușii au împânzit locurile în care au fost cu mine anti-personal. 

Autoritățile vor să reconstruiască totul atunci când se va termina războiul. 

 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close