Antena 3 CNN Externe Boeing anunță concedieri și „reduceri semnificative” ale cheltuielilor: „Activitatea noastră se află într-o perioadă dificilă”

Boeing anunță concedieri și „reduceri semnificative” ale cheltuielilor: „Activitatea noastră se află într-o perioadă dificilă”

compania boeing avioane
Sediu al companiei Boeing, în SUA. Sursa foto: Getty Images
16 Sep 2024   •   23:00

Boeing face reduceri imediate de cheltuieli și spune că ar putea concedia personal, în timp ce se confruntă cu o grevă a peste 30.000 de lucrători din SUA, transmite BBC.

Reducerile includ înghețarea angajărilor, „reduceri semnificative” ale cheltuielilor la furnizori și interzicerea călătoriilor neesențiale și la clasa întâi și business, inclusiv pentru directorii executivi.

Boeing a declarat că măsurile au fost luate pentru a păstra lichiditățile în timpul conflictului de muncă, despre care directorii au avertizat că va agrava situația financiară deja periculoasă a firmei.

„Activitatea noastră se află într-o perioadă dificilă”, a scris directorul financiar Brian West într-o scrisoare adresată personalului.

„Această grevă pune în pericol redresarea noastră într-un mod semnificativ și trebuie să luăm măsurile necesare pentru a păstra lichiditățile și a ne proteja viitorul comun”, a adăugat el.

Efectele grevei angajaților de la Boeing

Greva de la Boeing a început vineri, la câteva ore după ce lucrătorii din statul Washington și Oregon au respins o nouă ofertă contractuală pe patru ani.

Acordul propus promitea o creștere salarială de 25 % în patru ani și îmbunătățiri ale termenilor și condițiilor și fusese recomandat forței de muncă de către liderii sindicali.

Boeing însuși a descris oferta ca fiind „istorică”, însă acordul a fost respins de angajați cu o majoritate covârșitoare. Potrivit sindicatului, discuțiile urmează să reînceapă marți.

Între timp, fabricile care construiesc modelele 737 Max, 777 și 767 au fost toate afectate de grevă.

Boeing a cerut furnizorilor să oprească livrările majorității pieselor pentru aceste avioane, a suspendat cheltuielile de capital neesențiale și a înghețat cheltuielile cu consultanții.

Compania, care are peste 170.000 de angajați, dintre care majoritatea în SUA, a declarat, de asemenea, că „ia în considerare măsura dificilă a concedierilor temporare pentru mulți angajați, manageri și directori în următoarele săptămâni”.

Boeing a înregistrat pierderi istorice

Ultima grevă la Boeing din 2008 a durat aproximativ opt săptămâni.

Boeing a declarat că impactul grevei va depinde de durata acesteia, dar analiștii spun că aceasta ar putea costa firma miliarde de dolari dacă va dura mai multe săptămâni.

Marile companii de rating au avertizat că acest conflict ar putea duce la o scădere a ratingului de credit al gigantului aerospațial, ceea ce ar face ca împrumuturile să fie mai costisitoare pentru firmă.

Compania s-a confruntat cu pierderi istorice. Producția a încetinit în timp ce firma răspunde îngrijorărilor legate de calitatea producției sale.

×
Subiecte în articol: concedieri Boeing grevă
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close