Antena 3 CNN Externe Boala nemiloasă care nu ocoleşte copiii. La numai 6 ani, a suferit un accident vascular cerebral

Boala nemiloasă care nu ocoleşte copiii. La numai 6 ani, a suferit un accident vascular cerebral

Boala nemiloasă care nu ocoleşte copiii. La numai 6 ani, a suferit un accident vascular cerebral
Foto: Mediafax
30 Mai 2012   •   14:27
Erica Wilcox, în vârstă de 6 ani, s-a trezit într-o dimineaţă cu mâna amorţită. Fiind un copil activ, fără probleme majore de sănătate, părinţii nu au dat prea mare importanţă problemei cu care se confrunta fetiţa.

„Ca să fiu sincer, credeam că a dormit pe braţul respectiv”, a spus Dan Wilcox, tatăl micuţei. Habar nu avea că Erica tocmai suferise un accident cerebral vascular.

Când aud de „accident vascular”, oamenii se gândesc imediat la adulţi sau bătrâni care se confruntă cu probleme de inimă. Doctorii avertizează, însă, că şi copiii şi adolescenţii se pot confrunta cu astfel de probleme de sănătate, informează ABC News. 

Şase din 100.000 de copii suferă un accident cerebral vascular în fiecare an. Mai mult decât atât, atacul cerebral vascular se află pe lista celor mai frecvente 10 cauze de deces în cazul copiilor din SUA.

Potrivit medicilor, Erica a suferit accidentul vascular din cauza bolii Moyamoya, de care nu ştia că suferă. Această maladie constă în restrângerea progresivă a funcţionalităţii carotidei. Vasele care conduc sângele oxigenat la creier se îngustează, pe măsură ce pereţii vaselor devin mai groşi. Din aceasta cauză, afluxul sanguin catre creier este insuficient, ceea ce duce la diminuarea activităţii motorii şi psihice. Boala Moyamoya afectează în principal copiii şi adolescenţii.

Părinţii care observă simptome clasice de atac cerebral la copii lor (stări de ameţeală, înceţoşarea privirii, paralizia membrelor, pierderea echilibrului, dureri de cap) sunt avertizaţi să se adreseze de urgenţă unui medic.





 

×
Subiecte în articol: copii boli de inimă
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close