Antena 3 CNN Externe Boala necruţătoare a lui Hugo Chavez a recidivat

Boala necruţătoare a lui Hugo Chavez a recidivat

Boala necruţătoare a lui Hugo Chavez a recidivat
10 Dec 2012   •   13:00

Preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, a anunţat că boala de care suferă a recidivat şi va fi supus unei noi intervenţi chirurgicale în Cuba.

El a declarat unui post TV naţional, sâmbată seară, că va pleca la Havana pentru a efectua operaţia în următoarele zile.

Va fi a treia intervenţie medicală, de îndepărtare a ţesutului canceros, într-un interval de 18 luni, iar Chavez îşi păstrează optimismul, spunând că îl aşteaptă "o nouă bătălie" cu boala necruţătoare.

Hugo Chavez a câştigat un nou mandat de preşedinte în Venezuela, la începutul lunii octombrie. El a declarat atunci, că în cazul înrăutăţirii stării sale de sănătate, succesorul la prima funcţie în stat va fi vicepreşedintele Nicolas Maduro.

Liderul de la Caracas, în vârstă de 58 de ani, a precizat că ultimele teste medicale au relevat "revenirea unor celule maligne", în aceeaşi zonă unde tumoarea fusese anterior îndepărtată.

În 2011, preşedintele venezuelean a fost supus unei operaţii menite să îndepărteze un tip de cancer pelvian nespecificat. El a mai suferit a doua intervenţie de acelaşi tip în februarie 2012, la aceeaşi clinică specializată din Cuba, unde a ţinut tratamente de chimio şi radioterapie.

Ultima vizită medicală a lui Chavez în Cuba, de la sfârşitul lui noiembrie, a avut tot scopuri curative. Atunci preşedintele a ţinut un tratament cu oxigen hiperbaric, necesar pentru refacerea celulelor afectate de radioterapie.

×
Parteneri
x close