De când criza economică a pus stăpânire pe ţara noastră şi sute de mii de oameni s-au pomenit şomeri, fără speranţă de angajare, spitalele s-au umplut de oameni suferinzi.
Depresia este boala teribilă care are consecinţe tragice asupra omului, distrugându-i universul pe care şi-l construise în jurul său. Însă nu numai stresul este un factor determinant în apariţia acestei boli, ci şi alimentaţia.
Potrivit unui studiu, realizat de cercetătorii americani, persoanele care consumă zilnic produse fast-food sau mâncaruri prelucrate industrial (dulciuri, mezeluri) riscă să se îmbolnăvească de depresie.
Astfel, cei care mănâncă zilnic sau aproape zilnic aceste tipuri de alimente sunt predispuşi să dezvolte o astfel de boală. Cercetătorii au efectuat acest studiu în şase luni, pe un eşantion de 8964 de persoane care nu sufereau de depresie, dar cărora li s-a dat să mănânce produse de tip fast food.
La finalul perioadei 493 dintre aceştia sufereau de depresie.
“Cu cât consumi mai mutle produse fast-food, cu atât creşte riscul de îmbolnăvire de depresie”, concluzionează medicul
Almudena Sanchez-Villegas, autoarea acestui studiu.
Iar totul este un lanţ vicios, care se termină foarte prost pentru pacient: cei care se simt deprimaţi vor căuta alinarea în mâncare, iar acest lucru îi va costa sănătatea.