Antena 3 CNN Externe Biserica a înregistrat aproape 370 de noi plângeri cu privire la agresiuni sexuale împotriva minorilor, comise de preoți, în Polonia

Biserica a înregistrat aproape 370 de noi plângeri cu privire la agresiuni sexuale împotriva minorilor, comise de preoți, în Polonia

Sute de cazuri de abuzuri sexuale asupra copiilor, realizate de clerici ai Bisericii Catolice din Polonia, au fost dezvăluite luni.

o_1f9c7rahr9ujppl17701gpi1vlsb.jpg
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    29 Iun 2021   •   19:00

Într-un raport, 369 de noi cazuri de agresiune sexuală, comise între 1958 și 2020, au fost raportate între iulie 2018 și sfârșitul anului trecut.

Raportul apare pe măsură ce biserica cu influență politică se confruntă cu o serie de acuzații de înalt nivel de abuz sexual asupra copiilor.

Totul se petrece în timp ce aceleași capete bisericești acuză homosexualii de porniri specifice pedofililor, iar ministrul Educației din Polonia a declarat că își dorește aceeași legislație anti-LGBTI ca în Ungaria.

Potrivit bisericii, 39% dintre plângeri s-au dovedit a fi adevărate, în timp ce investigațiile continuă în peste 50% din cazurile rămase.

10% din reclamații au fost respinse din motive precum lipsa de credibilitate.

La o conferință online la Varșovia, șeful Bisericii Catolice a Poloniei, Arhiepiscopul Wojciech Polak, și-a cerut scuze victimelor.

Primul raport al bisericii, pentru perioada 1990-2018, enumera cazuri unde 382 de duhovnici ar fi abuzat de 625 de minori.

×
Subiecte în articol: Polonia
Parteneri
x close