Scandalurile în care a fost implicată Biserica Catolică au stârnit numeroase controverse în rândul enoriaşilor. Dar acum este rândul Bisericii Ortodoxe să aibă rol principal într-un scandal care implică cel mai secret grup din lume - Grupul Bilderberg.
Biserica Ortodoxă din Grecia este acţionar la National Bank of Greece (cu toate că acest lucru nu se potriveşte deloc cu ceea ce scrie în Biblie privitor la luarea banilor cu dobândă). Însă ceea ce este foarte interesat este faptul că NBG doreşte să scoată la vânzare complexul de lux Astir Palace, locul în care sute de vedete şi staruri vin în fiecare an, din ultimele cinci decenii.
Mai mult, complexul, asupra căruia şi Biserica Ortodoxă are o oarecare influenţă, a fost locul în care grupul Bilderberg s-a întrunit între anii 1993 - 2009. De aici s-au născut mai multe speculaţii potrivit cărora şi capii Bisericii Ortodoxe ar avea o oarecare influenţă în cadrul grupului, scrie
Bloomberg.
Prima întâlnire oficială a grupuluiPrima întrunire oficială a Clubului Bilderberg a avut loc între 29 și 31 mai 1954, în localitatea olandeză Oosterbeek. Cu ocazia acesteia, grupul și-a luat numele de la amfitrionul său, Hotelul Bilderberg, al cărui proprietar era Prințul Bernhard. Suveranul, având strânse legături cu Shell Oil și cu holdingul internațional Societe Generale din Belgia, a fost gazdă și maestru de ceremonii.
În cursul primei întâlniri, participanții și-au manifestat indignarea față de politica macabră a senatorului Joseph Raymond McCarthy, și „vânătoarea de vrăjitoare” cocepută de acesta. Ideologia lui naționalistă bloca drumul planurilor globale ale celor prezenți și numeroși europeni și-au manifestat teama în legătură cu posibilitatea ca SUA să evolueze spre o dictatură fascistă.
În a treia zi, Prințul Bernhard a anunțat: „Deși nu figura pe agendă, s-a vorbit atât de mult despre mccarthism că, dacă vom avea timp, am să cer ca Jackson să expună opinia americană despre el”. C.D. Jackson a domolit temerile manifestate de o serie de
bilderbergi europeni, dând asigurări: „Fie că moare de glonțul unui asasin, fie că dispare în modul tradițional american, vă spun că, atunci când vom asista la următoarea noastră întrunire, McCarthy va fi dispărut de pe scena americană”.
McCarthy a murit în 1957, în urma unor complicații derivate din alcoolismul său cronic, după cum au menționat surse oficiale, dar înainte fusese criticat de către Senat, perzându-și întreg prestigiul și puterea. Toate acestea i-au convins pe europeni că americanii se țineau de cuvânt.