Antena 3 CNN Externe Birmingham. Securitate defectuoasă pe aeroport

Birmingham. Securitate defectuoasă pe aeroport

Birmingham. Securitate defectuoasă pe aeroport
03 Iun 2007   •   16:10

În cursul unei anchete derulate pe parcursul a şase luni, membrii echipelor de securitate au fost filmaţi pe ascuns în timp ce citeau reviste, jucau diferite jocuri şi chiar dormeau în loc să examineze bagajele pasagerilor care urcau la bordul curselor aeriene cu destinaţia Statele Unite. Dezvăluirile anchetei l-au determinat pe un oficial american să ceară suspendarea tuturor curselor care decolează de pe aeroportul din oraşul britanic Birmingham, relatează Mediafax.

Angajaţii firmei ICTS UK, o companie privată care asigură securitatea Aeroportului Internaţional din Birmingham, nu au asigurat paza avioanelor şi nici nu au verificat pantofii pasagerilor, potrivit unei măsuri introduse în urma atentatelor din 11 septembrie. Un angajat al firmei respective s-a lăudat chiar că a obţinut slujba în pofida faptului că are cazier judiciar pentru agresiune fizică şi condus sub influenţa băuturilor alcoolice. ?Cursele trebuie suspendate. Nu putem fi siguri că pasagerii de la bordul unei curse nu sunt posibili terorişti?, a declarat Benjie Thompson, preşedintele comisiei pentru Securitate Internă din Congresul american după ce a văzut înregistrările video.

Aceste deficienţe ar putea conduce la intensificarea presiunilor exercitate de Statele Unite în privinţa introducerii de vize pentru cetăţenii britanici de origine pakistaneză din cauza îngrijorării privind posibilitatea comiterii unui atentat terorist.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close