Antena 3 CNN Externe Biocarburanţii câştigă teren în UE

Biocarburanţii câştigă teren în UE

Biocarburanţii câştigă teren în UE
15 Feb 2007   •   19:28

Bruxelles a hotărât: până în 2020, biocarburanţii vor reprezenta cel puţin 10 la sută din carburanţii consumaţi de autovehicule. Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord, joi, 15 februarie. Miniştrii europeni ai Energiei au fixat pragul minim de 10 la sută pentru partea de biocarburanţi.

De asemenea, ei au aprobat şi obiectivul referitor la energia regenerabilă, care va trebui să se ridice de la 7% la 20% din consumul global al Uniunii Europene. În cadrul acestei reuniuni, Spania, Italia, Slovenia, Danemarca, Suedia şi Germania au susţinut ideea unei cote obligatorii pentru energia regenerabilă, în timp ce Marea Britanie, Franţa şi Finlanda s-au opus.

Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Mariann Fischer Boel, este de părere că producţia de biocarburanţi ar putea reprezenta o soluţie profitabilă pentru producătorii afectaţi de reforma zahărului sau de propunerile privind interzicerea culturilor de porumb modificat genetic, iar aderarea recentă a României şi Bulgariei la Uniunea Europeană ar putea deschide oportunităţi majore în acest sens. De asemenea, el consideră că anul 2007 va fi decisiv pentru agricultura Uniunii Europene, în sensul simplificării mecanismelor de funcţionare a politicii agricole comune.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close