Antena 3 CNN Externe Bin Laden va prezenta testamentul teroriştilor de la 11 septembrie

Bin Laden va prezenta testamentul teroriştilor de la 11 septembrie

Bin Laden va prezenta testamentul teroriştilor de la 11 septembrie
10 Sep 2007   •   16:36

Al-Qaida a anunţat că va da publicităţii o nouă înregistrare video cu Ossama bin Laden. Liderul terorist va prezenta testamentul unora dintre atentatorii sinucigaşi de la 11 septembrie, la 6 ani de la atacurile teroriste. Anunţul survine la scurtă vreme după ce bin Laden a apărut în primul său mesaj video din ultimii 3 ani. Liderul grupării teroriste transmitea americanilor, cu ocazia comemorării a şase ani de atentatele din 11 septembrie, că ?Statele Unite sunt slabe, în pofida puterii sale aparente?. Înregistrarea a fost difuzată, vineri seara, de televiziunea Al Jazeera din Qatar.

În tot acest timp, purtătorul de cuvânt al fostului premier afgan a confirmat că Ossama Ben Laden, liderul Al-Qaida, este în viaţă. ?Nu ştiu exact unde este, dar ştiu clar că este în viaţă?, a precizat Mohammad Haroon Zarghoon pentru AFP. Purtătorul de cuvânt a adăugat că cel mai căutat om din lume se ascunde undeva de-a lungul frontierei între Afganistan şi Pakistan.

Într-un mesaj video adresat ?poporului american?, cu doar câteva zile înainte de comemorarea atentatelor de la 11 septembrie, Osama a ameninţat că va intensifica lupta pentru a pune sfârşit războiului din Irak. Mesajul liderului Al-Qaida cuprinde şi o cerere inedită către americani: renunţarea la sistemul democratic şi adoptarea islamismului.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close