Antena 3 CNN Externe Bilanțul celui mai sângeros atentat din Bagdad a ajuns la 292 de morți

Bilanțul celui mai sângeros atentat din Bagdad a ajuns la 292 de morți

atac terorist mali.jpg
07 Iul 2016   •   17:15

Ministrul Sanatatii, Majeed Hamadamine Jamil, a anuntat joi ca bilantul atentatului terorist din Bagdad, care a devenit cel mai sangeros atac de dupa invazia irakiana din 2003, a crescut la 292 de morti, transmite  AFP, potrivit stirileprotv.ro.

Anterior, autoritatile au anuntat ca 250 de persoane si-au pierdut viata, dupa ce o masina-capcana a explodat sambata pe o strada comerciala aglomerata din districtul majoritar siit Karrada, in timp ce credinciosii faceau ultimele cumparaturi pentru a sarbatori Eid al-Fitr, care marcheaza finalul lunii sfinte a Ramadanului.

Executivul irakian a fost criticat vehement in legatura cu atentatul, iar premierul Haider al-Abadi a fost huiduit de public in timp ce vizita locul tragediei.

Mai mult, ministrul de Interne, Mohammed Ghabban, si-a prezentat demisia marti demisia pentru ca nu a reusit sa opreasca comiterea unui asemenea atentat. Ghabban a descris punctele de control care impanzesc Bagdadul drept “complet inutile”.

Intre timp, autoritatile au intensificat masurile de securitate din capitala tarii dupa deflagratie si au anuntat ca detinutii condamnati pentru terorism vor fi executati in viitorul apropiat. Atentatul a fost revendicat de gruparea Statul Islamic.
 

×
Subiecte în articol: atentat Irak Bagdad bilant
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close