Antena 3 CNN Externe Bilanțul persoanelor care au murit în timpul pelerinajului de la Mecca a ajuns la 1.301

Bilanțul persoanelor care au murit în timpul pelerinajului de la Mecca a ajuns la 1.301

Bilanțul persoanelor care au murit în timpul pelerinajului de la Mecca a ajuns la 1.301
Bilanțul persoanelor care au murit în timpul pelerinajului de la Mecca a ajuns la 1.301 / sursă foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    24 Iun 2024   •   00:04

Arabia Saudită a declarat duminică că bilanțul persoanelor care au murit în timpul pelerinajului Haji din acest an a ajuns la peste 1.300. Potrivit autorităților, „numeroase cazuri” sunt din cauza temperaturilor extrem de ridicate și călătoriilor „neautorizate”, potrivit CNN.

Până în acest moment, se estimează că 1.301 persoane au murit pe fondul căldurii extreme la pelerinajul Hajj din Arabia Saudită, cele mai multe fiind din Egipt.

„Sistemul de sănătate a abordat numeroase cazuri de stres termic în acest an, unele persoane fiind încă sub îngrijire. În mod regretabil, numărul de decese a ajuns la 1.301”, a declarat guvernul saudit într-o declarație, la publicarea primelor cifre oficiale.

Ritualurile religioase s-au desfășurat la temperaturi extrem de mari, care au atins chiar 51,8 grade Celsius la marea Moschee de la Mecca, cel mai sfânt oraș al islamului.

Mulți pelerini egipteni proven din sate sărace și își cheltuiesc economiile de-o viață pentru a călători la Mecca, cel mai sfânt oraș al islamului.

Deși ar trebui să obțină un permis oficial pentru Hajj, numeroși pelerini aleg să vină cu o viză de turist.

Autoritățile saudite consideră aceste vizite neoficiale ca fiind o încălcare a regulamentelor. Totodată, acesta este un alt motiv al deceselor, pentru că, potrivit autorităților, mulți dintre pelerini au mers pe distanțe lungi sub lumina directă a soarelui, fără să stea la adăpost să se odihnească.

 „Au fost mai mulți indivizi în vârstă și bolnavi cronici printre cei decedați”, au transmis autoritățile, care au adăugat că familiile tuturor persoanelor decedate au fost identificate.

Procesul de obținere al unui permis oficial de Hahh poate deveni costisitor și complicat.Costul pentru un convoi oficial Hajj, în Egipt, poate ajunge și la 6.000 de dolari de persoană.

 

 

×
Subiecte în articol: pelerinaj Mecca bilant morti
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cod galben de caniculă în România. Județele vizate de alerta meteo ANM
x close