Antena 3 CNN Externe A început numărătoarea inversă până la înfruntarea istorică Biden - Trump: dezbaterea prezidențială CNN. Cei doi vor fi din nou față în față, după 4 ani

A început numărătoarea inversă până la înfruntarea istorică Biden - Trump: dezbaterea prezidențială CNN. Cei doi vor fi din nou față în față, după 4 ani

dezbaterea cnn
Dezbaterea prezidențială va fi transmisă de CNN, și, simultan, de Antena 3 CNN
de Adriana Duţulescu    |    23 Iun 2024   •   15:39

Meciul istoric de revanșă dintre Joe Biden și Donald Trump este orice altceva decât o reluare, dezbaterea prezidențială CNN din 27 iunie urmând să prezinte un set cu totul diferit de probleme care le determină duelul pentru Casa Albă. Dezbaterea va fi transmisă de CNN și, simultan, de Antena3 CNN. 

De când cei doi au apărut ultima dată împreună pe o scenă de dezbatere, pandemia de coronavirus a făcut furori în toamna lui 2020, iar președinția haotică a lui Trump a fost în centrul atenției. Acum, oreședinția lui Biden este sub microscop în egală măsură, chiar dacă el încă se prezintă ca o alternativă mai sigură față de haosul aministrației Trump.

Un set complet nou de tme de discuție și analiză s-a pregătit în campania electorală și în reclamele TV care oferă o privire asupra cel puțin a unora dintre argumentele care ar putea fi difuzate atunci când cei doi se vor întâlni față în față joi, la dezbaterea CNN din Atlanta.

Aflat în fața alegătorilor din Wisconsin săptămâna aceasta, Trump a transmis un avertisment dur cu privire la o lume instabilă și, în opinia sa, o președinție instabilă a lui Biden, spunând: „Vom ajunge în al treilea război mondial cu această persoană. Este cel mai prost președinte din toate timpurile.

Biden este izolat într-un refugiu de pe munte, cu un cerc strâns de consilieri, notează CNN, studiind cu atenție materialele de informare, perfecționând liniile de atac și pregătindu-se pentru atacuri personale. Celălalt lucrează pentru a-și frâna retorica bombastică.

Într-un fel, consilierii președintelui Joe Biden și fostului președinte Donald Trump descriu obiective similare în vederea dezbaterii prezidențiale CNN de joia viitoare: să-și imagineze adversarul ca prezidenți dezordine și complet inapt pentru o funcție. Ambii candidați sunt conștienți de miză, spun oficialii din ambele echipe de campanie, în timp ce se antrenează pentru a pregăti atacuri și a formula replici.

Ambele echipe și-au petrecut ultimele săptămâni lucrând pentru a-și ajusta mesajul pe o gamă largă de probleme, de la economie la afaceri externe până la aptitudinea rivalului lor pentru funcții. Și fiecare s-a trezit distras într-un fel: Trump de procesul penal care i-a consumat primăvara și Biden de o călătorie intensă în Europa și o saga juridică dureroasă pentru familia sa.

Cu toate acestea, asemănările în mare parte se termină aici. Modul în care se pregătește fiecare  dintre cei doi pentru dezbatere este în cele din urmă un microcosmos al diferențelor lor ca candidați, iar fiecare va intra în studioul CNN cu obiective divergente.

În sesiunile de pregătire care au început deja, Biden s-a concentrat asupra modalităților de a-l trage pe Trump responsabil pe scena dezbaterii – oglindind strategia politică mai largă pe care Casa Albă și campania sa o implementează de luni de zile.

„Președintele a devenit din ce în ce mai puternic în remarcile recente despre Trump și intenționează să ducă această temă în dezbatere”, a spus un oficial de campanie al lui Biden, citat de CNN.

Cum se pregătesc Trump și Biden pentru înfruntarea istorică: Unul în campanie, celălalt la Camp David

Donald Trump , în conformitate cu preferința sa de a evita pregătirea tradițională a dezbaterilor, și-a petrecut ultima sâmbătă înainte de prima sa confruntare unu-la-unu cu președintele Joe Biden făcând campanie. ”Nu îl subestimez”, a spus el într-un podcast, referindu-se la Joe Biden. 

Trump s-a adresat unei reuniuni a conservatorilor creștini sâmbătă după-amiază la Washington, DC, abordând mesajele sale familiare de campanie, subliniind în același timp eforturile sale de a anula dreptul federal la avort prin nominalizarea judecătorilor care au ajutat la răsturnarea lui Roe v. Wade. 

Aparițiile publice consecutive ae lui Trump contrastează puternic cu abordarea lui Biden față de prima dintre cele două dezbateri prezidențiale, găzduite de CNN joi. Președintele și echipa sa își petrec weekendul dinaintea dezbaterii de la Camp David, studiind cu atenție documentele de informare și ținând sesiuni de dezbateri simulate în timp ce se înghesuie pentru întâlnirea sa cu mize mari cu Trump.

„În timp ce consilierii lui Joe Biden îl forțează să se ascundă la Camp David pentru o odihnă atât de necesară, președintele Trump ține pasul cu programul său încărcat de campanie”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Trump, Karoline Leavitt.

Sâmbătă, vorbind cu reporterii la un magazin de sandvișuri din Philadelphia, Trump a spus: „Aștept cu nerăbdare ziua de joi. Știu că e închis într-o cabană de lemn undeva. Vă puteți imagina ce face”, referindu-se la Biden.

Regulile stricte ale dezbaterii prezidențiale CNN

Regulile primei dezbateri televizate din campania electorală între Joe Biden şi Donald Trump din 27 iunie au fost făcute publice de CNN: o oră şi jumătate de dezbatere fără public şi microfoane dezactivabile pentru a face să fie respectaţi timpii de vorbire, potrivit AFP.

Duelul principalilor candidaţi la alegerile prezidenţiale americane va avea loc în Atlanta (Georgia, în sud-estul SUA), mult mai devreme decât de obicei.

Canalul CNN a indicat în anunţul său din luna mai că dezbaterea va avea loc fără public, formulă pe care a preferat-o Joe Biden.

CNN a anunţat sâmbătă că echipele de campanie ale celor doi candidaţi acceptaseră o serie de alte dispoziţii printre care recurgerea la pupitre identice şi microfoane dezactivabile.

"Microfoanele vor fi puse în surdină pe întreaga durată a dezbaterii, cu excepţia celui al candidatului căruia îi vine rândul să vorbească", precizează CNN, care adaugă că prezentatorii, Jake Tapper şi Dana Bash, "vor utiliza toate instrumentele aflate la dispoziţia lor pentru a face să fie respectat timpul de vorbire şi a garanta o discuţie civilizată".

Dezbaterea de 90 de minute va fi întreruptă de două pauze publicitare şi echipele de campanie nu vor putea să interacţioneze cu candidaţii în cursul acestor pauze, indică de asemenea canalul tv.

Notiţele scrise dinainte vor fi de altfel interzise pe platou, dar "candidaţii vor primi un pix, un blocnotes şi o sticlă cu apa".

Preşedintele democrat şi predecesorul său republican s-au pus de acord pentru a dezbate de două ori înaintea scrutinului prezidenţial din 5 noiembrie, în 27 iunie şi în 10 septembrie. Cea de-a doua dezbatere va fi organizată de canalul ABC.

"El spune că vrea o nouă dezbatere împotriva mea. În acest caz, fă-mi plăcerea, amice. Eu voi face chiar de două ori", lansase la jumătatea lunii mai Joe Biden într-un mesaj video ofensiv.

Donald Trump, care cerea de mult timp un duel televizat, a ridicat imediat mănuşa:"Spune-mi când şi voi fi acolo. Sunt gata de luptă!!!"

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Scrisoarea lăsată în vestiar de jucătorii naționalei, după meciul Euro 2024 cu Olanda
x close