Antena 3 CNN Externe Biden s-a răzgândit: Israelul ar trebui „să ia în considerare alte opţiuni” decât lovirea infrastructurilor petroliere din Iran

Biden s-a răzgândit: Israelul ar trebui „să ia în considerare alte opţiuni” decât lovirea infrastructurilor petroliere din Iran

GettyImages-2175010657
Preşedintele american Joe Biden. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    04 Oct 2024   •   22:39

Preşedintele american Joe Biden a afirmat vineri că Israelul ar trebui să "ia în considerare alte opţiuni" decât lovirea site-urilor petroliere din Iran, după ce a recunoscut cu o zi înainte că această posibilitate este în "discuţii", relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Dacă aş fi în locul lor, aş lua în considerare alte opţiuni decât să lovesc câmpuri petrolifere" în Iran, a declarat Biden în cursul unei conferinţe de presă Casa Albă.

Preşedintele american a afirmat, de asemenea, că încearcă "să mobilizeze restul lumii" pentru a obţine pacea în Orientul Mijlociu.

"Facem o mulţime de lucruri. Cel mai important lucru pe care îl putem face este să încercăm să mobilizăm restul lumii şi aliaţii noştri" pentru a ajuta la atenuarea tensiunilor dintre Israel şi Iran şi partenerii regionali, a declarat preşedintele american.

Preşedintele american a declarat, de asemenea, că nu ştie dacă alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie vor fi "paşnice" din cauza comportamentului candidatului republican Donald Trump.

"Lucrurile pe care Trump le-a spus şi cele pe care le-a spus ultima dată când nu i-a plăcut rezultatul alegerilor au fost foarte periculoase", a afirmat liderul democrat.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Israel Iran
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close