Antena 3 CNN Externe Biden avertizează că „Putin nu se va opri în Ucraina”: Toată Europa va fi amenințată

Biden avertizează că „Putin nu se va opri în Ucraina”: Toată Europa va fi amenințată

Biden se află într-o vizită de stat, în Franța

joe Biden
Un consilier al lui Biden lansează posibilitatea ca SUA să desfăşoare mai multe arme nucleare strategice
de Robert Kiss    |    09 Iun 2024   •   18:11

Președintele american Joe Biden și-a reafirmat sprijinul ferm pentru Kiev în războiul cu Rusia, în timpul unei întâlniri cu președintele francez Emmanuel Macron, potrivit The Kyiv Independent.

Biden a avertizat că agresiunea Kremlinului va continua dincolo de Ucraina dacă va avea succes: „Putin nu se va opri în Ucraina... Toată Europa va fi amenințată. Nu vom lăsa să se întâmple asta”. Alături de Macron, el a subliniat: „Statele Unite sunt alături de Ucraina. Nu vom pleca, o spun din nou”.

Macron l-a primit pe Biden într-o vizită de stat menită să sublinieze parteneriatul lor puternic pe probleme de securitate globală.

Președintele Joe Biden a sosit în Franța pe 5 iunie și, alături de președintele Emmanuel Macron, a participat la aniversarea a 80 de ani de la debarcarea de Ziua Z, pe 6 iunie, în Normandia. S-a întâlnit apoi cu președintele Volodimir Zelenski pe 7 iunie.

În discursul său de Ziua Z din 7 iunie, Biden a subliniat importanța apărării democrației atât în ​​țară, cât și în străinătate. „Pe măsură ce ne adunăm astăzi aici, nu este vorba doar de a-i onora pe cei care au dat dovadă de un curaj atât de remarcabil pe 6 iunie 1944”, a spus Biden. 

Macron l-a lăudat pe Biden, în timpul vizitei președintelui SUA la Paris

Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat sâmbătă „loialitatea” liderului american Joe Biden, „un partener care iubeşte şi respectă europenii”, informează agenţiile internaţionale de presă.

„Vă mulţumesc că sunteţi preşedintele primei puteri mondiale” şi că „faceţi acest lucru cu claritatea şi loialitatea unui partener care iubeşte şi respectă europenii”, a declarat sâmbătă preşedintele francez, lăudând voinţa lui Biden, care candidează pentru realegerea sa în faţa lui Donald Trump, de a fi „cel care vrea să construiască aceste acorduri, din Ucraina până în Orientul Mijlociu”.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Instanța a decis: Andrew și Tristan Tate sunt liberi să părăsească România
x close