Antena 3 CNN Externe Biden: ”Orice mișcare a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie”

Biden: ”Orice mișcare a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie”

Președintele american Joe Biden a declarat joi că i-a spus clar președintelui rus Vladimir Putin că orice mișcare rusă în Ucraina ar fi considerată o invazie, după ce anterior a sugerat că aliații sunt împărțiți în privința modului de reacție la orice „incursiune minoră”.

Joe Biden
Joe Biden, promisiune pentru aliații NATO în cadrul discuțiilor cu Grupul celor Nouă de la București Sursa foto: Getty Images/ Scott Olson
de Alexandra Ionescu    |    20 Ian 2022   •   21:52

Biden a spus că o astfel de invazie va fi întâmpinată printr-un „răspuns sever și coordonat, răspuns economic, așa cum s-a discutat în detaliu cu aliații noștri, așa cum a fost stabilit foarte clar cu președintele Putin”.

El a adăugat: „Dar nu există nicio îndoială, să nu existe nicio îndoială, că dacă Putin va face această alegere, Rusia va plăti un preț mare”.

Rusia a adunat zeci de mii de trupe la granițele sale cu Ucraina, iar statele occidentale se tem că Moscova plănuiește un nou asalt asupra unei țări pe care a invadat-o în 2014. Rusia neagă acest lucru.

Biden a spus că Washingtonul este în căutarea altor scenarii.

„Rusia are o istorie lungă de a folosi alte măsuri decât acțiunile militare deschise. Tactici paramilitare, așa-numitele atacuri în zona gri și acțiuni ale soldaților ruși care nu poartă uniforme rusești”.

Biden a spus că alte potențiale acțiuni ascunse ale Moscovei includ atacuri cibernetice, precum și ceea ce el a numit desfășurarea „omuleților verzi în uniformă”.

„Trebuie să fim pregătiți să răspundem și la acestea într-un mod decisiv și unit cu gama de instrumente de care dispunem”, a adăugat Biden, potrivit Reuters.
 

×
Subiecte în articol: Joe Biden Rusia Ucraina invazie granita conflict
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close