Antena 3 CNN Externe Biden a vorbit pentru prima dată despre ofensiva ucrainenilor din Rusia: „Creează o adevărată dilemă pentru Putin”

Biden a vorbit pentru prima dată despre ofensiva ucrainenilor din Rusia: „Creează o adevărată dilemă pentru Putin”

joe biden
Joe Biden spune că SUA sunt „în comunicare constantă cu ucrainenii”. FOTO: Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    14 Aug 2024   •   08:27

Ofensiva ucraineană în Rusia „creează o adevărată dilemă pentru preşedintele rus, Vladimir Putin”, a apreciat marţi preşedintele american, Joe Biden, vorbind pentru prima dată public pe acest subiect, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Preşedintele american, aflat la New Orleans, a declarat că ţine legătura cu echipa sa „la fiecare patru sau cinci ore de şase, opt zile” pe acest subiect şi a dat asigurări că Statele Unite ale Americii, primul susţinător militar al Kievului, sunt „în comunicare constantă cu ucrainenii”.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a susţinut marţi că armata ucraineană a preluat controlul asupra a 74 de localităţi pe teritoriul rus în urma ofensivei-fulger lansate cu o săptămână în urmă în provincia rusă de graniţă Kursk ce a luat prin surprindere armata rusă slab desfăşurată în zonă.

Tot potrivit preşedintelui Zelenski, trupele ucrainene au înaintat în ultimele 24 de ore între 1 şi 3 km în interiorul provinciei ruse Kursk.

În urma ofensivei ucrainene, Rusia a anunţat evacuarea a circa 200.000 de persoane, pe lângă cele din provincia Kursk evacuări fiind iniţiate şi din provincia învecinată Belgorod, ameninţată de asemenea de incursiunile ucrainene.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close