Antena 3 CNN Externe Biden a fost fotografiat purtând o șapcă Trump 2024 la un eveniment de comemorare 9/11. Campania Trump: „Mulțumim pentru sprijin, Joe!”

Biden a fost fotografiat purtând o șapcă Trump 2024 la un eveniment de comemorare 9/11. Campania Trump: „Mulțumim pentru sprijin, Joe!”

Joe Biden zambind cu o sapca rosie pe cap in timp ce un b?rbat blond bate din palme.
Biden și-a pus pe cap șapca Trump 2024 în timp ce oamenii aclamau și aplaudau.Foto: Captură YouTube/Sky News Australia
de Adrian Dumitru    |    12 Sep 2024   •   13:55

Președintele american, Joe Biden, a fost fotografiat, miercuri, purtând o șapcă de campanie Trump, la un eveniment de comemorare a atentatului de pe 11 septembrie 2001, relatează BBC. Casa Albă a clarificat, ulterior, că gestul președintelui a fost unul menit să demonstreze unitate.

Președintele Biden vizita o secție de pompieri din Pennsylvania, într-o zonă în care s-a prăbușit unul dintre avioanele deturnate de teroriști pe 11 septembrie 2001.

Liderul de la Casa Albă a precizat că a purtat șapca ca gest de unitate într-un moment în care America comemorează unul dintre cele mai negre momente din istoria sa recentă.

Imaginile video cu momentul arată că președintele purta o conversație prietenoasă cu un susținător al lui Trump în momentul în care acesta i-a propus cordial să îi poarte șapca.

Președintele zâmbește și acceptă și e fotografiat în timp ce pune pe cap șapca roșie marcată cu numele fostului său rival.

Campania Trump a reacționat imediat – într-o postare pe rețelele sociale, republicanii au scris - „Mulțumim pentru sprijin, Joe!”, alături de fotografia cu președintele american purtând șapca.

Un alt cont a trecut direct la un atac împotriva Kamalei Harris – „Kamala s-a descurcat atât de prost în dezbaterea de noaptea trecută că până și Joe Biden și-a pus pe cap o șapcă Trump”.

Evenimentul din Shanksville a comemorat momentul prăbușirii zborului 93, unul dintre avioanele deturnate de teroriști în 2001. Pasagerii de la bordul acestui zbor s-au luptat cu teroriștii în avion și i-au oprit din a lovi avionul de o clădire din Washington. Toți cei 40 de oameni de la bord au murit după ce avionul s-a prăbușit

Biden s-a întâlnit cu pompieri de acolo, iar imaginile de la eveniment îl arată pe Biden discutând prietenos și interacționând cu mai mulți susținători Trump, printre care și unul care poartă o șampcă marcată cu textul „Trump 2024”.

Biden îi oferă bărbatului șapca sa cu blazonul prezidențial și îi spune că o va autografia. După câteva glume legate de vârsta președintelui, Biden îi dă bărbatului șapca autografiat și primește, în schimb, șapca Trump.

Mai mulți dintre cei prezenți îi cer să-și pună șapca pe cap – președintele spune inițial: „n-aș merge atât de departe”, după care își pune șapca în timp ce oamenii aclamă și aplaudă.

Președintele a făcut și o glumă pe seama lui Trump - „Țineți minte, să nu mâncați câini și pisici” - o referință la susținerea ridicolă a lui Trump de la dezbatere. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close