Antena 3 CNN Externe Joe Biden regretă că a spus ”să îl luăm pe Trump la țintă”. ”A fost o greșeală să folosesc cuvântul”

Joe Biden regretă că a spus ”să îl luăm pe Trump la țintă”. ”A fost o greșeală să folosesc cuvântul”

joe biden getty
Joe Biden a fost acuzat de republicani că l-a instigat pe atacatorul lui Donald Trump. Foto: Getty
16 Iul 2024   •   14:53

Președintele american Joe Biden a spus, într-un interviu la NBC, că a fost o greșeală pentru el să spună „e timpul să-l luăm pe Trump la țintă”, cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat de sâmbătă asupra rivalului său electoral.  „A fost o greșeală să folosesc cuvântul. Mă refeream la ochi, mă refeream la concentrare pe el. Concentrează-te pe ceea ce face”, a explicat președintele american.

El a spus că a vrut să spună că democrații trebuie să se uite la Trump, la politicile sale și la declarațiile false pe care le-a făcut în timpul dezbaterii prezidențiale de la sfârșitul lunii trecute.

Biden a făcut această declarație în primul său interviu de la incident, în care și-a apărat retorica împotriva lui Donald Trump și a subliniat de ce este importantă. Președintele i-a spus lui Lester Holt de la NBC că campania sa are datoria de a comunica clar amenințarea dată de un al doilea mandat al lui Trump, adăugând că cuvintele sale nu au fost cele care trebuie temperate.

În timpul interviului său pentru NBC, Biden a descris un apel telefonic cu Trump în urma tentativei de asasinat drept „foarte cordial”.

„I-am spus că era literalmente în rugăciunile lui Jill și ale mele”, a spus el.

Pe parcursul interviului, dl Biden a spus clar că nu v renunța la cursa prezidențială - în ciuda apelurilor de la membrii propriului său partid după performanța sa slabă în dezbaterea cu Trump.

„Sunt bătrân”, s-a plâns el, remarcând totodată că este cu doar trei ani mai mare decât Trump. El a spus că acuitatea sa mentală este bună și și-a enumerat realizările în calitate de președinte - dar a recunoscut că lucrează pentru a le reafirma americanilor că este la îndemână.

„Înțeleg de ce oamenii spun: „Doamne, are 81 de ani. Ce va fi când va avea 83 de ani, 84 de ani?” Este o întrebare legitimă de pus”, a spus el.

Președintele a făcut în repetate rânduri apeluri la calm după tentativa de asasinat de sâmbătă, când  urechea lui Trump a fost zdrobită de un glonț.

Un membru al mulțimii a fost ucis și alți doi au fost răniți grav în atac.

Aproximativ o duzină de republicani l-au acuzat pe Biden și pe alți democrați pentru că au incitat la atentatul la viața lui Trump. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close