Antena 3 CNN Externe Berlusconi îşi atrage şi antipatia Vaticanului, după ce ziarul său de casă a atacat un cleric

Berlusconi îşi atrage şi antipatia Vaticanului, după ce ziarul său de casă a atacat un cleric

Berlusconi îşi atrage şi antipatia Vaticanului, după ce ziarul său de casă a atacat un cleric
30 Aug 2009   •   23:17

Premierul italian, Silvio Berlusconi a reuşit să ?se pună rău? şi cu Vaticanul. După scandalurile în care a fost implicat în ultima perioadă, văzute oricum cu un ochi critic de Sfântul Scaun, premierul şi-a atras antipatia clerului catolic, după ce ziarul de casă al familiei Berlusconi, Il Giornale, a publicat un articol extrem de dur la adresa unui cleric.

Potrivit Il Giornale, directorul publicaţiei Avvenire, patronate de Sfântul Scaun, Dino Boffo, este un homosexual acuzat de hărţuire sexuală, care a scăpat de închisoare numai în urma unei înţelegeri financiare.

Conferinţa Episcopilor Italieni a respins imediat acuzaţiile, calificând articolul drept ?brutal şi inexplicabil?. În acelaşi timp, cardinalul Tarcisio Bertone, al doilea în ierahia de la Vatican, şi-a anulat participarea la o cină la care urma să ia parte şi premierul. La rândul său, Berlusconi a anunţat că nu va participa la Perdonanza, o slujbă simbolică de iertare a păcatelor.

În aceste condiţii, şansele ca Berlusconi să-l întâlnească pe Suveranul Pontif scad simţitor. El nu a mai obţinut o audienţă la Vatican din iunie 2008.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi Vatican
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close