Antena 3 CNN Externe Berezovsky pregăteşte înlăturarea lui Putin

Berezovsky pregăteşte înlăturarea lui Putin

Berezovsky pregăteşte înlăturarea lui Putin
13 Apr 2007   •   22:25

Este necesară forţa pentru a-l înlătura de la putere pe Vladimir Putin. Acesta este mesajul transmis de Boris Berezovsky, magnatul rus exilat la Londra, care a declarat pentru cotidianul britanic The Guardian că pune la cale răsturnarea regimului de la Kremlin. Potrivit aceleiaşi surse, Berezovsky a stabilit deja contacte cu elita de la Moscova, pentru a pune la cale înlăturarea lui Putin. Mai mult, magnatul susţine că are deja pe statul de plată persoane apropiate liderului de la Kremlin şi care complotează pentru declanşarea unei lovituri de stat.

Publicaţia britanică notează faptul că aceste comentarii sunt menite să stârnească furia Kremlinului şi vor deteriora şi mai mult relaţiile dintre Londra şi Moscova. "Trebuie să folosim forţa pentru a schimba acest regim. Nu se poate schimba prin mijloace democratice. Nu poate exista o schimbare fără forţă, fără presiuni", a declarat Berezovksy. Întrebat de jurnaliştii de la The Guardian dacă pune la cale o revoluţie, acesta a confirmat răspicat.

Deşi are o avere estimată la 850 de milioane de dolari, ceea ce i-ar permite să finanţeze o lovitură de stat, Berezovsky susţine că nu poate oferi detalii în sprijinul afirmaţiilor sale, pentru că informaţiile sunt prea sensibile. El a refuzat de asemenea să dea numele persoanelor cu care este în contact, pe motiv că acestea ar putea fi asasinate. Kremlinul a denunţat comentariile lui Berezovski drept infracţiune penală şi consideră că ar trebui să afecteze statutul de refugiat al acestuia în Marea Britanie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close