Antena 3 CNN Externe Benny Gantz a demisionat din cabinetul de război israelian: „Părăsim guvernul de urgenţă, cu inima grea, dar din toată inima”

Benny Gantz a demisionat din cabinetul de război israelian: „Părăsim guvernul de urgenţă, cu inima grea, dar din toată inima”

Ministrul israelian și-a anunțat plecarea într-o conferință de presă

BeFunky-collage (2)
Benny Gantz a anunțat că a demisionat din cabinetul de război israelian: „Părăsim guvernul de urgenţă, cu inima grea, dar din toată inima”
de Roxana Mihăiescu    |    09 Iun 2024   •   21:43

Benny Gantz, membru al cabinetului de război israelian condus de premierul Benjamin Netanyahu, și-a anunțat demisia. 

Luna trecută, Gantz i-a dat un ultimatum premierului israelian cerându-i să prezinte un nou plan pentru războiul declanșat în data de 7 octombrie.

Atunci, Gantz i-a comunicat premierului că până la data de 8 iunie trebuie să vină cu o nouă strategie.

Potrivit acestuia, decizia de a demisiona din cabinetul de război are la bază acel ultimatum pe care i l-a dat premierului luna trecută.

„Netanyahu ne împiedică să ne îndreptăm către adevărata victorie. Din acest motiv, astăzi (duminică - n.r.) părăsim guvernul de urgenţă, cu inima grea, dar din toată inima”, a declarat Gantz, într-o conferinţă de presă care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, notează CNN.

Benny Gantz era așteptat să demisioneze sâmbătă, dar a amânat anunțul după ce a aflat că forțele israeliene au salvat patru ostatici într-o operațiune despre care oficialii din Gaza au declarat că s-a soldat cu peste 270 de palestinieni morți.

Netanyahu i-a cerut lui Gantz să nu demisioneze

Sâmbătă seara, Netanyahu l-a îndemnat pe Gantz să nu demisioneze din „guvernul de urgenţă”.

„Fac apel la Benny Gantz: nu părăsiţi guvernul de urgenţă”, a scris pe reţeaua socială X premierul Netanyahu, estimând că vremea este pentru „unitate şi nu pentru divizare”. 

×
Subiecte în articol: Benny Gantz demisie Banjamin Netanyahu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Pe unde merge Klaus Iohannis la Sibiu când este Valea Oltului închisă
x close