Antena 3 CNN Externe Belgia recomandă cetăţenilor săi să părăsească Egiptul: Riscurile inutile trebuie să fie evitate

Belgia recomandă cetăţenilor săi să părăsească Egiptul: Riscurile inutile trebuie să fie evitate

Belgia recomandă cetăţenilor săi să părăsească Egiptul: Riscurile inutile trebuie să fie evitate
Foto:Agerpres/AP
09 Iul 2013   •   18:00

Belgia le-a recomandat marţi cetăţenilor săi să părăsească Egiptul, dacă prezenţa lor nu este indispensabilă, iar călătorilor să nu viziteze această ţară, în afara zonelor turistice din apropierea Mării Roşii şi a Golfului Aqaba, informează AFP.
   
"Trebuie să se ia în considerare că situaţia devine tot mai tensionată" şi că "riscurile inutile trebuie să fie evitate", a declarat ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, pentru canalul de televiziune RTL TVI.
   
"Noi îi sfătuim pe călători să-şi anuleze vizita. De asemenea, noi cerem să părăsească Egiptul toţi cei din oraşele mari, care nu au motive importante de a se afla acolo în prezent", a adăugat ministrul.
   
Ministerul de Externe al Belgiei şi-a actualizat "sfaturile pentru călători" pe pagina sa de internet, indicând că vizitele în Egipt sunt "nerecomandabile, în afara celor din zonele turistice ale Mării Roşii şi ale Golfului Aqaba. În aceste regiuni, călătorii sunt sfătuiţi să rămână prudenţi".
   
O situaţie deosebit de tensionată se menţine în Cairo, unde peste 50 de persoane au fost ucise luni în timpul unei manifestaţii a susţinătorilor lui Mohamed Morsi, preşedintele demis miercuri de către armată.
   

×
Subiecte în articol: Egipt Egipt
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close