Antena 3 CNN Externe Bela Karolyi, declaraţii defăimătoare: La Montreal, Nadia avea doar 13 ani şi jumătate

Bela Karolyi, declaraţii defăimătoare: La Montreal, Nadia avea doar 13 ani şi jumătate

Bela Karolyi, declaraţii defăimătoare: La Montreal, Nadia avea doar 13 ani şi jumătate
25 Aug 2008   •   20:30

În goana după publicitate, Bela Karoly o atacă şi pe cea care l-a făcut celebru, Nadia Comăneci. Fostul antrenor al campioanei spune, după 30 de ani, că Nadia nu avea vârsta regulamentară ca să concureze la Olimpiada de la Montreal, acolo unde ea a luat primul zece din istoria gimnasticii. Nadia spune ca Bela face o confuzie.

"Pai, Nadia mai lua 10 dacă nu avea 13 ani si jumătate?" a declarat fostul antrenor al campioanei pentru presa din Statele Unite, declaraţie care a şocat lumea gimnasticii. În 1976, regulamentul spunea că o gimnastă trebuie să aibă 14 ani împliniţi ca să participe la un concurs oficial.

Nadia şi mama acesteia cred însă că antrenorul se referă la o altă competiţie. La Campionatele Europene de la Skien, în 1975, când Nadia a uimit pentru prima dată lumea gimnasticii. A reuşit să câştige trei medalii de aur şi una de argint.

Pe de altă parte, comentatorul sportiv Cristian Ţopescu consideră că este vorba de o nouă declaraţie şoc a lui Karolyi, obişnuit să furnizeze astfel de informaţii presei de peste ocean. "Bela Karoly este magnetul presei americane. De fiecare dată, când se întâlneşte cu ziariştii, mai dă câte-o declaraţie care vinde ziarele. Înainte de J.O., a spus că gimnastele noastre au fundurile mari şi nu pot concura."

Pe tot timpul Olimpiadei de la Beijing, Bela Karolyi a făcut mai multe declaraţii defăimătoare la adresa echipelor adverse Statelor Unite. Săptămâna trecută, el a intrat într-o dispută cu Nicolae Forminte, antrenorul lotului român, după ce a spus că Sandra Izbaşa a fost avantajată de arbitrii în finala de la sol.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close