Antena 3 CNN Externe ?Beer Summit?: Obama pierde din popularitate în scandalul arestării profesorului de culoare, dar invită protagoniştii la o bere

?Beer Summit?: Obama pierde din popularitate în scandalul arestării profesorului de culoare, dar invită protagoniştii la o bere

?Beer Summit?: Obama pierde din popularitate în scandalul arestării profesorului de culoare, dar invită protagoniştii la o bere
31 Iul 2009   •   13:53

Barack Obama a pierdut mult din popularitate printre alegători, mai ales cei albi, când a intervenit în controversa din jurul arestării unui profesor de culoare de la Harvard, calificând acţiunea poliţiei ca fiind "stupidă".
Potrivit unui sondaj de opinie, 41 procente dintre alegători au dezaprobat modul cum Obama s-a implicat, comparativ cu doar 29 procente care au aprobat.
Datele au fost publicate cu doar câteva ore înainte ca preşedintele american şi vicepreşedintele Joe Biden să îi primească pe protagoniştii scandalului la Casa Albă- profesorul Henry Louis Gates şi sergentul James Crowley ? erau aşteptaţi să rezolve disputa la un pahar de bere.
Cei patru s-au întâlnit seara în grădina de trandafiri, unde presa a avut acces doar câteva minute.
Pe 16 iulie, profesorul Gates a fost reţinut pentru puţin timp de poliţie, după ce ar fi avut o altercaţie verbală cu sergentul, care venise în urma unui apel la numărul de urgenţă pentru o posibilă spargere.
Ceea ce putea fi un fapt banal s-a transformat în scandal internaţional, după ce profesorul, cunoscut pentru studiile sale despre cultura şi istoria afro-americană, s-a plâns că este victima urii rasiale.
Obama a intervenit apoi într-o conferinţă de presă arătând că poliţia ?a acţionat stupid". Ulterior şi-a retras puţin afirmaţiile, declarând că ar fi trebuit să "calibreze " mai atent remarcile sale.
La întâlnirea de joi seara dintre protagoniştii scandalului şi cei mai puternici doi oameni din lume, calificată de presă ca fiind ?beer summit?, Obama spera să ?mai scadă temperatura? evenimentului, după cum declara înainte de întâlnire. De asemenea, era o oportunitate pentru cei implicaţi să se asculte unul pe altul, aprecia liderul american.
După întâlnire, sergentul James Crowley a declarat reporterilor că el şi profesorul au avut o "discuţie cordială şi productivă" în care "au căzut de acord că nu sunt de acord."
În plus, cei doi ar fi hotărât "să meargă mai departe." Crowley a mai specificat că nimeni nu şi-a cerut scuze. Mai mult, cei doi au preferat să discute despre viitor decât de trecut.
Crowley a mai anunţat că el şi profesorul au hotărât să se întâlnescă din nou.





Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama profesor universitar
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close