Antena 3 CNN Externe Bebelușul ”Miracol”, abandonat pe marginea unei autostrăzi, a supraviețuit două zile fără apă și mâncare. Fratele său a fost găsit mort

Bebelușul ”Miracol”, abandonat pe marginea unei autostrăzi, a supraviețuit două zile fără apă și mâncare. Fratele său a fost găsit mort

autostrada louisiana profimedia
Aceasta este autostrada pe marginea căreia a fost găsit bebelușul de 1 an. Foto: Profimedia Images
12 Iul 2024   •   06:00

Căutarea unui băiețel dispărut în Louisiana s-a încheiat după ce un șofer de camion l-a văzut pe copilașul de un an târându-se prin iarbă de-a lungul unei autostrăzi aglomerate. Polițiștii spun că descoperirea copilului „a fost un miracol”, după ce a supraviețuit singur în aer liber timp de „două zile fără apă și fără mâncare”, scrie BBC.

Polițiștii din Calcasieu îl căutau pe copil din 8 iulie, ziua în care l-au găsit pe fratele lui de patru ani decedat într-un iaz din apropiere. În aceeași zi, un comunicat de presă trimis de poliție a provocat o furtună media locală care a dus la arestarea lui Aaliyah Jack, mama băieților, în Mississippi, la sute de mile distanță.

Aceasta se află în închisoare în Meridian, Mississippi, și așteaptă extrădarea în Louisiana, sub acuzația că nu a raportat un copil dispărut. Bebelușul a fost dus la spital și internat miercuri la serviciile de protecție a copilului. „Îl numim un copil miracol”, a spus șeriful Guillory.

"A avut mușcături de insecte pe tot corpul, dar era bine dispus. Suntem doar recunoscători."

Șeriful a spus că vremea a lucrat în favoarea lor.

„Soarele nu a ieșit niciodată cu adevărat și nu a încălzit aerul”, a spus el, referindu-se la temperaturile adesea brutale de vară din Louisiana. „Am avut câteva rămășițe de la [Uraganul] Beryl, o acoperire suplimentară cu nori care probabil i-a păstrat corpul rece. Am fost foarte norocoși”.

Evenimentele care au condus la salvarea bebelușului au început luni, când Biroul Șerifilor Parohiei Calcasieu a primit un apel despre un cadavru aflat într-un iaz din apropierea Centrului de primire Vinton.

„Prima noastră prioritate a fost să o transmitem presei de știri și să obținem câteva piste”, a spus domnul Guillory. „Și exact asta s-a întâmplat”.

Luni seara, biroul șerifului a primit un apel de la o bunică care a văzut știrile și era îngrijorată de nepoții ei. Ea a spus polițiștilor că copilul de patru ani are un frate mai mic, ceea ce a făcut ca poliția să emită o alertă pentru copilul dispărut și mama lui. 

Marți dimineața, o divizie a biroului șerifului mergea cu barca prin iazul unde fusese găsit fratele, în căutarea băiatului dispărut.

Apoi au primit un apel în jurul orei 09:00 EST (14:00 BST) de la un șofer de camion de-a lungul Interstate-10, lângă granița Texas-Louisiana, care a spus că a văzut un copil „târându-se” printr-un șanț din apropiere.

Șeriful a spus că ancheta este în desfășurare și că cauza morții copilului de patru ani este momentan necunoscută. 

×
Subiecte în articol: louisiana BBC copil abandonat
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close