Veridicitatea informaţiilor apărute în presă a fost confirmată de o "inspecţie a instalaţiei, un test al produselor, un examen al probelor şi interviuri cu personalul”.
Potrivit unui purtător de cuvânt al Coca-Cola, închiderea temporară a fabricii a fost hotărâtă nu din cauza problemelor de securitate alimentară sau a nivelului de clor din apă, ci din cauza altor probleme ridicate de inspecţie.
"Nivelurile de clor erau mult inferioare normelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Statelor Unite, Uniunii Europene (UE) sau ale Chinei pentru apa potabilă", susţine purtătorul de cuvânt.
Agenţia China Nouă precizează că mici cantităţi de clor au fost găsite în apa utilizată pentru fabricarea băuturii gazoase în februarie, în cursul unor lucrări de mentenanţă efectuate în uzină. Presa locală a fost anunţată cu privire la contaminarea a nouă loturi de produse.
Clorul este utilizat la distrugerea bateriilor în cadrul tratării apei potabile, însă o concentraţie prea ridicată poate fi periculoasă pentru sănătate.
Vânzările de Coca-Cola în China au reprezentat anul trecut 7% din vânzările grupului în întreaga lume.