Antena 3 CNN Externe Băsescu: Sibienii vorbesc luxemburgheza

Băsescu: Sibienii vorbesc luxemburgheza

Băsescu: Sibienii vorbesc luxemburgheza
16 Mar 2007   •   19:50

În ciuda comentariilor, preşedintele Băsescu neagă existenţa unei crize politice în România. Aflat în Luxemburg, şeful statului a declarat în faţa oamenilor de afaceri din ducat că instituţiile funcţionează, iar unul din obiectivele sale este să convingă Guvernul să pună în practică descentralizarea. Pe de altă parte, Băsescu a vorbit la o întâlnire cu oameni de afaceri luxemburghezi despre faptul că o parte a locuitorilor oraşului Sibiu vorbesc luxemburgheza.

?În Sibiu veţi găsi oameni care vorbesc o limbă foarte apropiată de cea luxemburgheză. Aceştia au venit în primul val în secolul al XII-lea şi cel de-al doilea val în secolul următor. Ei au prezervat o parte a acestei limbi, probabil mai puţin evoluată, dar este limba luxemburgheză?, a declarat şeful statului.

Preşedintele Băsescu a făcut şi o scurtă prezentare a Sibiului, subliniind faptul că acest oraş vechi românesc medieval este cel mai bine conservat din întreaga Europă. Dialectul luxemburghez la care s-a referit preşedintele este folosit de şvabii care locuiesc în Sibiu.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close