Antena 3 CNN Externe Băsescu cere sprijinul românilor din SUA

Băsescu cere sprijinul românilor din SUA

Băsescu cere sprijinul românilor din SUA
04 Mai 2007   •   11:42

Aproximativ 30 de persoane s-au adunat, joi seara, în faţa Consulatului României de la New York, pentru a-şi exprima sprijinul faţă de preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu. Manifestarea a fost aprobată de către poliţie şi a durat aproximativ o oră, timp în care participanţii au discutat şi au arborat o pancartă şi mai multe afişe cu portretul preşedintelui suspendat.

Marin Oprea a ţinut să precizeze că nu are legătură cu nici o grupare politică sau organizaţie din România sau SUA, iar iniţiativa organizării acţiunii i-a aparţinut în întregime, el fiind motivat de faptul că ar fi primit un răspuns prin e-mail de la Băsescu la un mesaj de susţinere pe care i-l transmisese, informează Mediafax. Aproape toţi cei prezenţi au spus că s-au oprit la consulat în drum spre casă, după orele de program.

Mesajul preşedintelui Traian Băsescu
Preşedintele suspendat Traian Băsescu le-a adresat un mesaj românilor din SUA în cadrul mitingului organizat la New York. Băsescu şi-a început alocuţiunea cu formula: "Dragi români din America. Sprijinul vostru, atât de cald, mă întăreşte în această bătălie pentru o Românie mai bună. Vă mulţumesc pentru luciditatea civică de care daţi dovadă. Aţi înţeles că, deşi intrată în Uniunea Europeană, societatea noastră nu şi-a încheiat socotelile cu trecutul. Ca preşedinte ales, vreau să punem bazele unui viitor sănătos", se arată în mesajul lui Băsescu.

Preşedintele a afirmat că poporul va hotărî, la referendum dacă va dori să păstreze "situaţia nedreaptă din anii tranziţiei" sau vrea "o ţară cu şanse reale pentru toţi cetăţenii, o ţară europeană, modernă, cu instituţii eficiente", "o politică manevrată din culise de oligarhii apăruţi după 1989, sau vrea o democraţie orientată spre prosperitatea bazată pe muncă şi merit", "hoţie nepedepsită, minciună şi polarizare economică extremă sau vrea o societate a solidarităţii şi dezvoltării rapide, în beneficiul fiecărui român".

"Voi, dragi români americani, ştiţi ce înseamnă o democraţie adevărată. Ştiţi şi ce este munca onestă şi recompensa justă a competenţei. Ştiţi de asemenea că SUA sînt principalul nostru aliat strategic şi un prieten de nădejde al interesului naţional românesc. Experienţa voastră este un model pentru cei de acasă. Fiţi alături de mine, în proiectul politic pe care vi-l propun, dumneavoastră şi tuturor compatrioţilor care vor domnia legii şi a dreptăţii. Pe 19 mai, spuneţi NU actualei stări din ţară, care nu mai poate continua. Dumnezeu să binecuvinteze România!", a declarat preşedintele Băsescu.

Personalul consulatului a distribuit participanţilor materiale scrise referitoare la organizarea referendumului din 19 mai şi secţiile de votare de pe teritoriul Statelor Unite. La rândul său, Marian Oprea, organizatorul manifestaţiei, i-a înmânat consulului Pietro Lucian Pavoni "un manifest" pe care l-a rugat să-l transmită premierului Călin Popescu Tăriceanu şi al cărui text le-a fost citit şi celor prezenţi în faţa consulatului.

Antena3.ro & Mediafax

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close