Antena 3 CNN Externe Băsescu - campanie la românii din Spania

Băsescu - campanie la românii din Spania

Băsescu - campanie la românii din Spania
05 Mai 2007   •   12:39

Lupta politică s-a mutat peste hotare! Traian Basescu a fost în Spania, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din Madrid şi Castellon. Două mitinguri sunt organizate sâmbătă seara în Plaza Vasquez de Mella din Madrid şi în Plaza de Torros din Castellon. Traian Băsescu a precizat că "îşi doreşte o Românie în care politicienii să nu lucreze pentru oligarhi, ci pentru poporul român". Băsescu a promis că o să le îndeplinească românilor cerinţa de a fi în continuare preşedintele românilor, că nu va trece de spiritul şi litera Constituţiei şi nu a uitat nici de susţinerea introducerii votului uninominal pentru a reforma clasa politică. Băsescu crede că actualul cabinet Tăriceanu va cădea în curând pentru că ?Poporul român nu a acceptat niciodată trădarea.

Preşedintele suspendat s-a declarat apropiat sufleteşte de cei adunaţi în piaţa din Madrid. ?Ştiu ce înseamnă să lucrezi departe de casă pentru familia ta. Ştiu ce înseamnă dorul de casă. Am cunoscut acest sentiment timp de 12 ani, pentru că nu am găsit o ţară mai frumoasă ca a noastră?.

Preşedintele suspendat a decis să includă Spania în turneul său electoral, după ce a primit numeroase sesizări ale comunităţii româneşti din Castellon, potrivit cărora, Guvernul ar împiedica deschiderea mai multor centre de votare, pentru referendumul din 19 mai.

Traian Băsescu a fost însoţit în Spania de foştii miniştri democraţi Anca Boagiu şi Monica Macovei, de şeful de campanie Sebastian Lăzăroiu şi purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui suspendat Valeriu Turcan.

Românii au fost informaţi din timp despre acest eveniment, prin fluturaşi, pliante şi afişe. Organizatorii aşteaptă peste 10.000 de participanţi. Deocamdată, la Madrid s-au adunat vreo 2.000 de oameni. Unii vin de la kilometri distanţă, doar ca să-l vadă şi să-l asigure pe Băsescu de sprijinul lor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close