Antena 3 CNN Externe Barroso: România trebuie să continue reformele

Barroso: România trebuie să continue reformele

Barroso: România trebuie să continue reformele
07 Sep 2007   •   14:37

Preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-au întâlnit la Palatul Coroceni. Barroso a declarat că România trebuie să păstreze ritmul reformelor şi să coopereze strâns cu UE, pentru a beneficia din plin de statutul său. Cei doi au discutat despre Tratatul de Reforme, şi au căzut de acord că acesta trebuie revăzut. Subiectul energiei a fost un alt punct atins de cei doi şi ambele părţi au agreat ideea că trebuie scăzută dependenţa faţă de sursele externe.

Barroso a avut o întrevedere şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, în care, printre altele, şi-a exprimat solidaritatea cu românii afectaţi de inundaţii. Oficialul european a spus că a avut un dialog deschis cu şeful Executivului de la Bucureşti, despre subiectele importante ale României şi a adăugat că a avut ocazia să-i cunoască mai bine pe premier şi pe ceilalţi membri ai Guvernului. Preşedintele C.E. a remarcat că România este un membru activ al UE.

Jose Manuel Barroso a declarat că apreciază lupta împotriva corupţiei şi că apreciază înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate dar că eforturile trebuie continuate.

?Am discutat şi despre problemele regionale şi mă bucur că România sprijină proiectele de dezvoltare în zona Mării Negre. Sunt convins că România are un viitor mare?, a încheiat Barroso.

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close