Antena 3 CNN Externe Barroso: resping speculaţiile privind salvgardarea

Barroso: resping speculaţiile privind salvgardarea

Barroso: resping speculaţiile privind salvgardarea
12 Iun 2007   •   15:43

Premierul Călin Popescu Tăriceanu susţine o conferinţă de presă la Bruxelles, împreună cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Comisia Europeană va prezenta, la 27 iunie, primul raport privind progresele României şi Bulgariei după aderarea celor două ţări la UE, la 1 ianuarie 2007. Barrosso şi-a început discursul subliniind că în ultima vreme au existat numeroase zvonuri privitoare la clauza de salvgardare care ameninţă România pe justiţie. ?Resping toate aceste speculaţii, noi mergem pe fapte, nu pe speculaţii?, a precizat preşedintele Comisiei Europene.

Barroso: ?În România este o democraţie extrem de în mişcare?
În ceea ce priveşte situaţia politică de la Bucureşti, oficialul european a declarat că ?în România este o democraţie extrem de în mişcare. Conflictele politice într-o democraţie sunt normale şi nu subminează credibilitatea externă a unui guvern?. ?E normal ca într-o democraţie să existe divergenţe de opinii?, a încheiat Barroso.

Premierul Tăriceanu l-a asigurat pe preşedintele Comisiei Europene că România face pregătiri intense pentru a absorbţia fondurilor europene. Printre temele care au făcut subiectul discuţiei la întâlnirea de astăzi s-a numărat şi lupta împotriva corupţiei, premierul precizând că reforma în justiţie continuă şi, ?în acest moment, avem o performanţă care să ne ajute să privim cu încredre în ceea ce priveşte raportul Comisiei?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close