Antena 3 CNN Externe Barbie şi Batman, jucării otrăvitoare

Barbie şi Batman, jucării otrăvitoare

Barbie şi Batman, jucării otrăvitoare
15 Aug 2007   •   09:16

Una dintre cele mai mari companii producătoare de jucării din Statele Unite, Mattel, a decis să retragă de pe piaţă milioane de produse fabricate în China. Unul dintre motive ar fi riscul prezentat de utilizarea unor vopsele care conţin plumb în fabricaţia unor jucării recunoscute în întreaga lume.

Este pentru a doua oară într-o lună când firma americană Mattel este nevoită să retragă de pe piaţă jucării fabricate în China. Milioane de produse au fost luate de pe rafturi în Statele Unite, iar managerii magazinelor de profil din Germania şi Marea Britanie au recurs marţi, 14 august, la aceeaşi măsură. Compania Mattel a anunţat că un milion de jucării, printre care păpuşile Barbie sau figurinele Batman, au fost retrase numai de pe piaţa germană, iar peste două milioane din magazinele britanice.

Potrivit unui purtător de cuvânt al filialei Mattel din Belgia, compania de jucării a decis retragerea voluntară a produselor din toate cele 27 de ţări membre ale blocului european. Comisia Europeană a precizat că nu a fost anunţată despre această retragere masivă de produse.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close