Antena 3 CNN Externe Bărbatul care a încercat să-l ucidă pe Reagan condamnă violența după atacul asupra lui Trump: „Dați o șansă păcii”

Bărbatul care a încercat să-l ucidă pe Reagan condamnă violența după atacul asupra lui Trump: „Dați o șansă păcii”

ronald reagan
Pe 30 martie 1981, Hinckley l-a împușcat pe Reagan într-o tentativă de asasinat în fața hotelului Washington Hilton. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    19 Iul 2024   •   12:06

John Hinckley Jr., bărbatul care a încercat să-l ucidă pe președintele american Ronald Reagan în 1981 a declarat, după tentativa de asasinare asupra lui Donald Trump, că „nu violența este soluția”, transmite Sky News.

Hinckley nu l-a menționat pe Donald Trump, însă declarația lui a venit la câteva zile după tentativa de asasinat asupra candidatului republican la alegerile prezidențiale din SUA, de anul acesta.

„Violența nu este soluția. Dați o șansă păcii”, a scris John Hinckley Jr. pe X (fostă Twitter).

Postarea lui a stârnit controverse pe rețelele sociale.

„Omule, l-ai împușcat pe al 40-lea președinte al Statelor Unite”, a comentat un utilizator.

Pe 30 martie 1981, Hinckley l-a împușcat pe Reagan într-o tentativă de asasinat în fața hotelului Washington Hilton. Reagan a avut un plămân perforat, dar și-a revenit.

Hinckley a fost eliberat în 2022, după 41 de ani petrecuți sub îngrijire psihiatrică. Tribunalul a decis atunci că, după decenii de tratament şi consiliere psihologică, Hinckley nu mai reprezintă o ameninţare pentru societate şi poate fi eliberat de orice control judiciar.
 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close