Diferenţele dintre sexe rămân şi la maturitate, bărbaţii fiind mai vulnerabili la infecţii şi rezistând mai greu la boli faţă de femei.
Profesorul Marek Glezerman, un expert în medicina bazată pe sexe, a studiat 66.000 de naşteri la Centrul Medical Rabin din Israel, în perioada 1995 - 2006.
El a descoperit că femeile însărcinate cu fetuşi de sex masculin au parte, de cele mai multe ori, de complicaţii, şi această vulnerabilitate continuă şi în restul vieţii băiatului.
?Se ştie că bărbaţii trăiesc mai puţin decât femeile, sunt mai predispuşi la infecţii şi au mai puţine şanse de a rezista infecţiilor faţă de femei. Pe scurt, bărbaţii sunt sexul slab?, a declarat profesorul Marek Glezerman.
În cadrul unui studiu prezentat unei instituţiei medicale specializate în studiul sexelor (Israel Society for Gender Based Medicine), profesorul Glezerman a spus: ?Nou-născuţii de gen masculin prezintă un risc de îmbolnăvire mai mare şi, pe parcursul vieţii, sunt mai predispuşi la a se expune unor comportamente riscante care le vor afecta sănătatea.?
Profesorul Glezerman a precizat că potrivit acestor descoperiri medicina ar trebui să fie ?croită? în funcţie de nevoile individuale ale femeilor şi bărbaţilor. ?Am putea spune că bărbaţii şi femeile sunt două specii diferite. Medicina generalistă din prezent le face de fapt un deserviciu ambelor sexe?, a mai spus Glezerman.
Antena3.ro