Antena 3 CNN Externe Un bărbat, dat dispărut de familie, a fost găsit rătăcind într-o pădure din California. A supravieţuit zece zile bând apă din adidaşi

Un bărbat, dat dispărut de familie, a fost găsit rătăcind într-o pădure din California. A supravieţuit zece zile bând apă din adidaşi

Lukas McClish
Lukas McClish, în momentul în care şi-a revăzut familia după 10 zile rătăcit prin munţi. Sursa Foto: Jane Haze, platforma x
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2024   •   17:48

Un bărbat din California a fost salvat după ce a rămas blocat în munți timp de 10 zile, supraviețuind cu fructe de pădure mici și apă pe care le-a adunat în adidaşi, notează bbc.com

Lukas McClish, în vârstă de 34 de ani, a ieșit la o drumeție de trei ore în Munții Santa Cruz pe 11 iunie. Bărbatul s-a pierdut deoarece semnele de pe traseu s-au șters din cauza incendiilor de vegetație.

Familia lui a raportat dispariția lui pe 16 iunie, după ce nu s-a prezentat de Ziua Tatălui, declanșând un efort de căutare și salvare de mai multe zile.

El a fost găsit în weekend după ce mai mai mulți oameni au auzit țipete. Imediat, în zonă au fost trimise drone pentru a descoperi sursa zgomotului.

Într-o postare pe X, Cal Fire San Mateo, care a ajutat la eforturile de salvare, a spus că au existat „mai multe rapoarte despre martori care au auzit pe cineva strigând după ajutor, dar locația acelei persoane a fost greu de stabilit”.

Ei au spus că McClish a fost găsit în pădurea dintre Empire Grade Road și Big Basin Highway din comitatul Santa Cruz.

„Acesta a fost cu adevărat un efort de echipă cu cel mai bun rezultat la care ne-am fi putut spera”, a spus biroul șerifului.

Într-un interviu acordat unui agent local ABC News, McClish a spus că a ieșit în drumeții în acea zi cu „doar o pereche de pantaloni și perechea mea de pantofi de drumeție și o pălărie”.

„Am avut o lanternă și o pereche de foarfece pliabile, ca o unealtă Leatherman. Și cam asta a fost”, a adăugat el.

El a spus că a supraviețuit bând cantități mari de apă, pe care a colectat-o ​​dintr-o cascadă folosind adidaşii.

„M-am asigurat că beau suficientă apă în fiecare zi, dar după aceea corpul meu avea nevoie de hrană”, a spus el.

McClish a spus că încercarea l-a lăsat „obosit și puțin dureros” și că a fost emoționat să vadă toate echipele de salvare care l-au căutat.

„A fost pur și simplu umilitor și nu știu, a fost o experiență minunată”, a spus  McClish, dar a adăugat că probabil că nu va ieși în sălbăticie pentru o perioadă.

„Am făcut destule drumeții pentru probabil tot restul anului”, a mai spus el

×
Subiecte în articol: barbat disparut california supravietuitor
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A nins la Dâmbovicioara, în Argeș. Imagini de pe camere de supraveghere
x close