Antena 3 CNN Externe Un bărbat a băut 10 litri de apă pe zi, timp de doi ani. Medicii au fost uimiți de rezultatul RMN

Un bărbat a băut 10 litri de apă pe zi, timp de doi ani. Medicii au fost uimiți de rezultatul RMN

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, a băut zilnic 10 litri de apă pe zi, timp de doi ani. Ce au descoperit medicii după efectuarea unui RMN.

barbat baut 10 litri apa pe zi timp de doi ani
Un bărbat a băut 10 litri de apă pe zi, timp de doi ani. Medicii au fost uimiți ce au descoperit după un RMN Sursa foto: Getty Images I Solskin
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   08:00

Un bărbat din Marea Britanie, care a băut 10 litri de apă pe zi timp de doi ani, a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier.

Inițial, medicii au crezut că are diabet.

Jonathan Plummer, în vârstă de 41 de ani, a descoperit că suferă de această formațiune după ce a mers la medicul său de familie și la un medic nefrolog.

Bărbatul a făcut un test oftalmologic, iar în urma rezultatelor a fost trimis la spital pentru o scanare RMN și a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier.

Citește șiCâte lichide trebuie să consumăm pe zi. Semnele care ne arată că nu ne hidratăm corespunzător

Jonathan a fost supus la 30 de reprize de radioterapie intensă după ce tumora s-a dezvoltat în glanda hipofiză (care face parte din sistemul endocrin), ceea ce afectează retenția de apă.

"Am simțit o sete constantă pe care nu am putut să o potolesc.

A fost o perioadă îngrozitoare care m-a făcut să pierd zile de lucru la un moment dat și am avut parte de o oboseală extremă. Am fost devastat. Tumoarea îmi creștea pe glanda hipofiză, ceea ce îmi provoca nevoia de a bea apă tot timpul”, a mărturisit pacientul.

"Am fost întotdeauna foarte activ și am jucat rugby și cricket săptămânal, lucru la care nu m-am putut întoarce niciodată.

Operația nu era o opțiune, așa că am fost pus pe steroizi pentru a reduce presiunea tumorii din creierul meu", a mai menționat bărbatul.

Acum Jonathan face parașutism cu scopul de a strânge bani pentru cercetarea tumorilor cerebrale.

Până acum a adunat 380 de lire sterline pentru a-i ajuta pe cei aflați în situația lui, potrivit Mirror.

×
Subiecte în articol: tumoră pe creier RMN
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close