Antena 3 CNN Externe Barack și Michelle Obama au sunat-o pe Kamala Harris să îi spună că o susțin la alegerile prezidențiale din SUA

Barack și Michelle Obama au sunat-o pe Kamala Harris să îi spună că o susțin la alegerile prezidențiale din SUA

Harris on the phone
Kamala Harris în timpul convorbirii cu Barack și Michelle Obama. Sursă foto: x@BarackObama
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2024   •   13:25

Fostul președinte american Barack Obama şi soţia sa, Michelle, şi-au anunțat susținerea pentru Kamala Harris la președinția SUA.

Barack Obama a publicat pe X un clip de circa un minut, în care se aude convorbirea telefonică privată purtată de el și de soția sa cu actualul vicepreședinte american.

 "Te-am sunat să-ţi spunem că Michelle și cu mine suntem foarte mândri să te susținem și să facem tot ceea ce putem pentru a te ajuta să ajungi, în urma acestor alegeri, în Biroul Oval", se aude, la un moment dat, vocea lui Barack Obama.


"Sunt mândră de tine. Va fi istoric", i-a spus, la rândul ei, fosta Primă Doamnă actualei vicepreşedinte a Statelor Unite.

"Mai devreme în cursul acestei săptămâni, eu și cu Michelle am sunat-o pe prietena noastră, Kamala Harris, și i-am spus că noi credem că va fi un președinte fenomenal al Statelor Unite și că are tot sprijinul nostru. În acest moment critic pentru țară, vom face tot ce putem pentru a ne asigura că va câștiga în noiembrie. Sperăm să vă alăturați nouă", este mesajul care însoțește clipul.

Dacă pe înregistrare se aud vocile Kamalei Harris și ale cuplului Obama, pista video o are în centru pe actuala vicepreședintă a Statelor Unite, cu un telefon mobil.

Echipa sa de campanie a precizat că videoclipul este filmat chiar în timp ce vorbea la telefon cu fostul președinte al SUA și cu soția acestuia.

"Vă mulțumesc amândurora. Înseamnă foarte de mult pentru mine. Şi o să ne distrăm bine, nu-i așa?", a spus Kamala Harris la final.

Presa din SUA a speculat pe marginea faptului că Obama întârzie să-și anunțe sprijinul pentru Kamala Harris

Presa internațională notează că, la mai puţin de o săptămână după ce președintele Joe Biden s-a retras din cursa pentru Casa Albă, candidatura lui Harris împotriva rivalului republican Donald Trump continuă să susținători printre donatori şi politicieni.

Barack Obama, primul președinte afro-american al SUA, rămâne, la rândul său, una dintre figurile cele mai populare ale Partidului Democrat, chiar dacă a trecut mai mult de un deceniu de când a fost ales ultima oară.

Sprijinul său declarat pentru Harris semnalează că fostul președinte ar putea merge în campanie pentru ea după ce nominalizarea va fi confirmată oficial.

În presa de peste Ocean s-a speculat asupra motivului pentru care Barack Obama nu și-a anunțat mai devreme susținerea pentru Kamala Harris, însă surse citate de publicațiile americane spun că fostul președinte nu a dorit să influențeze procesul de desemnare a candidatului prezidențial în sânul Partidul Democrat.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close