Antena 3 CNN Externe Barack Obama şi-a lansat cel mai nou spot de campanie (VIDEO)

Barack Obama şi-a lansat cel mai nou spot de campanie (VIDEO)

Barack Obama şi-a lansat cel mai nou spot de campanie (VIDEO)
20 Iun 2008   •   15:47

La trei săptămâni după ce John McCain, candidatul republican la preşedenţia SUA alansat o campanie TV în statul Michigan, senatorul de Illinois, Barack Obama, contracarează cu un spot de 60 de secunde intitulat ?Ţara pe care o iubesc?.

Spotul va rula începând de vineri în Michigan şi alte 17 state, considerate de mulţi inaccesibile pentru un democrat. Conceput ca o biografie a lui Obama, spotul conţine date despre viaţa candidatului democrat povestite chiar de acesta, dar şi proiecte pe care el le-a susţinut, precum reformele din asistenţa socială sau reducerile de taxe şi impozite pentru veterani. Mesajul de final este unul de încredere adâncă în ţara pe care Obama o iubeşte.



?Am fost crescut de o mamă celibatară şi de bunicii mei. Nu am avut mulţi bani, dar ei m-au învăţat valorile specifice statului Kansas, unde au crescut: responsabilitate, dragoste de ţară, muncă multă fără a căuta scuze, tratarea celui de lângă tine aşa cum ai dori tu să fii tratat? spune Obama în cel mai nou spot de imagine al său. ?Dacă voi avea onoarea de a depune jurământul pentru a fi preşedinte, o voi face cu o credinţă profundă şi durabilă faţă de ţara pe care o iubesc", adaugă candidatul democrat.

Mesajul patriotic a fost special conceput pentru a contracara campania iniţiată de McCain care il are ca ţintă pe Obama. Un spot difuzat pe internet prezintă un steag al Statelor Unite care se albeşte pe măsură ce naratorul spune cum Obama este dispus să discute cu liderii terorişti, periclitând siguranţa SUA. Spotul se încheie cu întrebarea cum arată steagul lui Obama, făcând referire la lipsa de patriotism a acestuia.



Războiul campaniilor de imagine se dă în statul Michigan, stat cheie pentru ambii candidaţi. Obama l-a vizitat de mai multe ori în ultima lună, iar McCain şi-a programat de asemenea câteva vizite în Michigan, unde simpatiile sunt împărţite, votul final fiind incert.

Campania lui Obama se bazează foarte mult pe imaginea personală a acestuia, pe caracteristicile sale umane. El este prezentat ca un om sincer, dintr-o bucată, care a început de jos şi iubeşte ţara care l-a ajutat să ajungă unde este în prezent. Discursurile sale îndeamnă la o ţară unită, la o singură voce care să spună răspicat care sunt nevoile SUA.





Pe lângă statul Michigan, Obama va încerca să atragă simpatia votanţilor din Ohio şi Pennsylvania, dar şi din state considerate republicane precum Alaska, Indiana, Georgia, Dakota de Nord şi Montana.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close