Antena 3 CNN Externe Barack Obama pierde sprijinul electoratului alb

Barack Obama pierde sprijinul electoratului alb

Barack Obama pierde sprijinul electoratului alb
07 Sep 2009   •   13:02

Preşedintele american, Barack Obama, a început să piardă, din aprilie, sprijinul în rândul alegătorilor albi, potrivit sondajelor, care pun această scădere pe seama dezbaterii din domeniul sănătăţii, relatează Los Angeles Times în pagina electronică.

Sondajele arată o scădere a ratei de încredere în Barack Obama a alegătorilor albi - democraţi şi independenţi - care şi-au adus contribuţia la alegerea primului preşedintele de culoare al Statelor Unite.

În rândul democraţilor albi, rata de aprobare a măsurilor promovate de preşedintele american a pierdut 11 puncte în aprilie, la 100 de zile de la preluarea atribuţiilor, arată sondajele realizate de Pew Research Center. În acelaşi timp, Obama a înregistrat o scădere de nouă puncte în rândul alegătorilor independenţi albi şi de peste 50 în viziunea întregului electorat alb, dintre care 12 în rândul femeilor albe.

"În vreme ce încrederea afroamericanilor în Obama rămâne constantă, sprijinul său în rândul alegătorilor albi pare a fi într-o continuă scădere", spune sociologul republican Neil Newhouse.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close