Antena 3 CNN Externe Barack Obama începe turneul în Asia. Prima vizită: Japonia

Barack Obama începe turneul în Asia. Prima vizită: Japonia

Barack Obama începe turneul în Asia. Prima vizită: Japonia
12 Noi 2009   •   12:25

Preşedintele american Barack Obama îşi începe joi vizita de nouă zile în Asia. Prima oprire a liderului de la Casa Albă va fi în Japonia. Obama este apoi aşteptat în Singapore, China şi Coreea de Sud. Obama-mania este deja un fenomen în China.

Pentru a sărbători venirea liderului de la Casa Albă, un artist chinez a creat o sculptură mai puţin obişnuită: un Obama în flăcări. "Focul nu înseamnă neapărat distrugere, aşa cum cred majoritatea oamenilor. Cred că reprezintă mai mult popularitate", susţine artistul Liu Bolin.

Tricourile, şerveţele sau orice obiect care are imprimată poza liderului de la Casa Albă au fost foarte căutate în ultimele zile în China. Ultima modă însă este tunsoarea în stil Obama. Patronul unui magazin din Beijing a devenit celebru după ce a creat un portret al lui Obama îmbrăcat asemena liderului comunist Mao Zedong. Portretul poate fi găsit acum pe orice obiect - de la tricouri până la căni sau scrumiere. Deşi recunoaşte că cei doi lideri nu au nimic în comun, creatorul portretului spune că asta nu i-a împiedicat pe oameni să ia acasă câteva sute de exemplare de astfel de obiecte.

Obama nu este aşteaptat cu atâta entuziasm în Japonia. Peste 20.000 de oameni au protestat împotriva bazei americane militare din Okinawa.

Barack Obama a declarat că plănuieşte să viziteze şi Hiroshima şi Nagasaki, cele două oraşe devastate de armată americană la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Liderul de la Casa Albă a spus însă că acest lucru nu se va întâmpla în cadrul acestei vizite din cauza timpului scurt pe care îl va petrece în Japonia.

Barack Obama este aşteptat vineri în Japonia, după care sâmbătă va pleca către Singapore unde va participa la Summitul Ţărilor Asiatice.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close