Antena 3 CNN Externe Barack Obama deschide vaste zone ale coastei americane pentru exploatarea petrolului şi a gazelor

Barack Obama deschide vaste zone ale coastei americane pentru exploatarea petrolului şi a gazelor

Barack Obama deschide vaste zone ale coastei americane pentru exploatarea petrolului şi a gazelor
31 Mar 2010   •   22:40

Barack Obama a reuşit să-i înfurie pe ecologişti, după ce a anunţat miercuri că vor fi deschise regiuni uriaşe, care aparţin Statelor Unite, pentru exploatarea petrolului şi a gazului, transmite telegraph.co.uk.

Măsura a fost salutată însă de republicani, ai căror lideri au declarat că sunt gata să colaboreze cu Obama în acest sens. Exploatarea va conduce la construcţia unor noi platforme petroliere pentru extracţia gazelor naturale de-a lungul părţii sudice a coastei către oceanul Atlantic, estul Golfului Mexicului şi o parte din Alaska. Totuşi, contractele din Golful Bristol, Alaska, au fost anulate pentru protejarea mediului. Forările ar putea avea loc la 200 de kilometri de Florida. Deja au loc în zone din centrul şi vestul Golfului Mexicului.

?Nu este o decizie pe care am luat-o cu uşurinţă?, a spus Obama, anticipând supărarea celor care luptă pentru mediu. El a subliniat că acest lucru va fi înfăptuit pentru ?a echilibra nevoia internă de energie şi pentru protejarea resurselor naturale ale Americii?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gaze naturale Barack Obama
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close