Antena 3 CNN Externe Barack Obama a strâns mai multe fonduri decât Hillary Clinton

Barack Obama a strâns mai multe fonduri decât Hillary Clinton

Barack Obama a strâns mai multe fonduri decât Hillary Clinton
08 Feb 2008   •   12:30

Consultarea electorală de marţi, din Statele Unite, nu a adus un învingător clar în tabăra democrată. Potrivit analiştilor, însă, Barack Obama a reuşit să câştige lupta pentru fonduri. Senatorul a strâns sume record după alegerile de marţi. Rivala sa, Hillary Clinton, a donat însă pentru campanie cinci milioane de dolari din averea personală. În numai 24 de ore, echipa de campanie a lui Barack Obama a strâns trei milioane de dolari.

În această lună, senatorul de Illinois ar putea, astfel, să îşi depăşească propria performanţă din ianuarie, când a adunat 32 de milioane de dolari, sumă de două ori mai mare decât cea adunată de echipa lui Hillary Clinton. Fosta primă doamnă a fost nevoită, după alegerile de marţi, să scoată din propriul buzunar bani de campanie. Nu mai puţin de cinci milioane de dolari.

"Am donat banii pentru că eu cred foarte mult în această campanie. Am avut o lună grozavă în ianuarie, când am strâns foarte mulţi bani. Am doborât toate recordurile. Dar contracandidatul meu a strâns mai mulţi bani. Şi am vrut să fim competitivi. Şi am reuşit", a declarat Hillary Clinton.

Potrivit analiştilor, lupta dintre cei doi candidaţi democraţi nu se va mai da doar la urne. "Banii sunt foarte importanţi. Un motiv ar fi că îţi permit să rezişti mai mult. Dacă nu mai ai fonduri, nu poţi avea nici o campanie electorală", susţine analistul Faiz Shakir.

Presa americană a informat că există mai mulţi membri din echipa lui Clinton care acceptă să lucreze fără să fie plătiţi, ceea ce ar reprezenta un semn al dificultăţilor financiare din tabăra sa.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close