Antena 3 CNN Externe Barack Obama a semnat noua lege a sistemului de sănătate din SUA

Barack Obama a semnat noua lege a sistemului de sănătate din SUA

Barack Obama a semnat noua lege a sistemului de sănătate din SUA
23 Mar 2010   •   18:47

Barack Obama a semnat noua lege a sistemului de sănătate din Statele Unite. Asta după ce Camera Reprezentanţilor a fost de acord, după mai multe luni de negocieri, cu reformarea sistemului de sănătate.

?Astăzi, după un secol de încercări şi un an de dezbateri, proiectul de reformare a sistemului de asigurări de sănătate a devenit lege?, a declarat Obama în cadrul unei ceremonii de la Casa Albă. ?Semnez acest act pentru mama mea care a fost bolnavă de cancer şi care s-a luptat cu reprezentanţii companiilor de asigurări până în ultima clipă din viaţă?, a adăugat preşedintele american, potrivit Reuters.

Noua lege îşi propune să ofere asigurări de sănătate celor 32 de milioane de cetăţeni americani, care nu beneficiază în prezent de ele. Adversarii reformei, care au organizat manifestaţii de protest până în ultimul moment, afirmau că se vor risipi milioane de dolari.

Modificarea sistemului de asigurări medicale în SUA va costa, potrivit informaţiilor oficiale, 940 miliarde dolari în primii 10 ani.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close