Antena 3 CNN Externe Bangladesh. Sute de persoane blocate de flăcări

Bangladesh. Sute de persoane blocate de flăcări

Bangladesh. Sute de persoane blocate de flăcări
26 Feb 2007   •   12:04

Un puternic incendiu izbucnit într-o clădire comercială cu 13 etaje din capitala Bangladesh-ului s-a soldat cu moartea a trei oameni. Echipele de intervenţie au fost mobilizate pentru salvarea altor câtorva sute de persoane, blocate în etajele superioare ale turnului. Clădirea, în care se află două televiziuni private, un ziar local şi birourile a mai multor firme a fost devastată de flăcări.

Incendiul a izbucnit la etajul al doilea al clădirii din centrul capitalei Dacca şi s-a răspândit cu rapiditate la nivelele superioare. Din cauza focului, cele două televiziuni aflate în clădire şi-au întrerupt brusc emisia, în timp ce angajaţii încercau cu disperare să se salveze. O femeie şi-a pierdut viaţa după ce s-a aruncat de la etajul al 6-lea, încercând să scape de flăcări. Alte două victime au murit la spital.

Numeroase echipaje de pompieri au fost trimise imediat la faţa locului să stingă incendiul, în timp ce poliţiştii şi soldaţii au fost mobilizaţi să salveze sutele de oameni blocaţi în lifturi şi în birourile firmelor. Unii dintre supravieţuitori au fost spitalizaţi din cauza intoxicării cu fum.

Cauzele incendiului nu au fost stabilite, însă pompierii bănuiesc că infernul a fost provocat de un scurtcircuit. În clădirea de 13 etaje lucrează zilnic aproximativ 2.500 de oameni.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close