Antena 3 CNN Externe Bagdad. SUA izolează un cartier cu ziduri

Bagdad. SUA izolează un cartier cu ziduri

Bagdad. SUA izolează un cartier cu ziduri
22 Apr 2007   •   13:15

Militarii americani au provocat noi reacţii ostile la Bagdad după ce au început să ridice un zid de beton în jurul unuia din cartierele oraşului. Zidul este menit să le ofere mai multă securitate localnicilor, dar aceştia se tem că vor ajunge, practic, într-o uriaşă închisoare. Înălţimea acestuia ajunge la trei metri şi înconjoară o enclavă sunnită din estul Bagdadului, locuit în majoritate de şiiţi.

Construcţia a început la 10 aprilie iar paraşutiştii americani au muncit zi şi noapte pe traseul de aproape 5 kilometri. Porţile de acces urmează să fie păzite de soldaţi irakieni. Potrivit autorităţilor, zidul are un rol dublu: să-i apere pe localnici de miliţiile şiite, dar şi să-i împiedice pe insurgenţii sunniţi să se refugieze în cartier. Dar oamenii locului văd altfel situaţia.

Localnicii spun că şi sediile guvernamentale din "zona verde" sunt înconjurate de ziduri, care nu le-au pus, totuşi, la adăpost de atacurile teroriste. Cei mai nemulţumiţi sunt negustorii care-şi vor pierde o parte din clienţi. Aşa-numitul "stat islamic irakian", controlat de al-Qaida, nu a pierdut ocazia să proclame că ridicarea zidului demonstrează "eşecul tuturor planurilor" de securitate ale americanilor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close