Antena 3 CNN Externe Bagdad. Forţele americane, în ofensivă

Bagdad. Forţele americane, în ofensivă

Bagdad. Forţele americane, în ofensivă
18 Feb 2007   •   13:59

Operaţiunea lansată de forţele americane şi irakiene împotriva insurgenţilor, la Bagdad, a continuat sâmbătă, pentru a patra zi, cu o serie de raiduri efectuate în două districte din nord-estul capitalei. Potrivit armatei americane, a fost făcută o importantă captură de explozibil şi lansatoare de grenade, cu ajutorul informaţiilor furnizate de localnici. În acelaşi timp, forţele de securitate au anunţat că au descoperit 50 de rachete sol-aer, într-o ascunzătoare din apropiere de Bagdad.

Potrivit unui comandant irakian, este vorba de una dintre cele mai mari ascunzători descoperite de forţele coaliţiei, de la invadarea Irakului în 2003. Operaţiunea forţelor americane şi irakiene, denumită Ordine şi lege, a fost lansată miercuri, pentru a pune capăt insurgenţei şi pentru a stopa violenţele. Zeci de puncte de control au fost instalate în Bagdad, iar traficul a fost restricţionat.

O echipă a agenţiei Associated Press a însoţit trupele americane în misiunea lor, în două dintre cele mai periculoase zone din Bagdad. Forţele de securitate au percheziţionat case, magazine, vehicule, precum şi una dintre cele mai aglomerate pieţe din Bagdad. Trupele au avut ca misiune curăţarea districtului Shaab de insurgenţi, armament şi echipamente de fabricare a bombelor.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close