Antena 3 CNN Externe Avionul militar în care se afla vicepreședintele statului Malawi, Saulos Chilima, a dispărut

Avionul militar în care se afla vicepreședintele statului Malawi, Saulos Chilima, a dispărut

La bord se mai aflau alte nouă persoane

saulos chilima vicepresedinte malawi
Avionul militar în care se afla vicepreședintele statului Malawi, Saulos Chilima, a dispărut
de Mia Lungu    |    10 Iun 2024   •   20:05

O aeronavă militară în care se afla vicepreședintele Saulos Chilima din Malawi a dispărut. La bord se aflau și alte nouă persoane, se arată într-un comunicat al biroului președintelui. Avionul a dispărut luni, în apropierea capitalei statului african.

Aeronava Forței de Apărare din Malawi „a ieșit din radar” după ce a părăsit capitala, Lilongwe, luni dimineață, scrie în comunicatul citat de BBC.

Președintele țării a ordonat organizarea unei operațiuni de căutare și salvare după ce oficialii aviației au confirmat că nu mai pot contacta aeronava.

Avionul trebuia să aterizeze pe Aeroportul Internațional Mzuzu, în nordul țării, imediat după ora locală 10:00.

După ce a fost informat despre incident, președintele Lazarus Chakwera și-a anulat zborul programat către Bahamas. „Publicul va fi informat cu privire la orice evoluție a situației, pe măsură ce se stabilesc faptele”, a declarat biroul președintelui.

Cine este Saulos Chilima

Printre ceilalți pasageri ai zborului se numără soția lui Chilima, Mary, și o serie de oficiali ai partidului United Transformation Movement (UTM) al vicepreședintelui.

Motivul dispariției aeronavei nu este cunoscut încă. Moses Kunkuyu, ministrul informației din Malawi, a declarat pentru BBC că eforturile pentru găsirea aeronavei sunt „intense”.

Saulos Chilima se îndrepta să reprezinte guvernul la înmormântarea fostului ministru Ralph Kasambara, care a murit în urmă cu trei zile. Înainte de cariera sa politică, el a deținut funcții cheie de conducere în companii multinaționale precum Unilever și Coca Cola.

Chilima, în vârstă de 51 de ani, este vicepreședinte al țării din sudul Africii din 2014. El este căsătorit și are doi copii.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vasile Bănescu s-a retras din funcția de purtător de cuvânt al BOR
x close