Antena 3 CNN Externe Un avion militar rus, cu 65 de prizonieri ucraineni la bord, s-a prăbuşit lângă Belgorod, în Rusia | Ministerul Apărării de la Moscova: "Avionul a fost doborât de Ucraina!"

Un avion militar rus, cu 65 de prizonieri ucraineni la bord, s-a prăbuşit lângă Belgorod, în Rusia | Ministerul Apărării de la Moscova: "Avionul a fost doborât de Ucraina!"

Un avion militar rus, care avea 65 de prizonieri ucraineni la bord, s-a prăbuşit lângă oraşul Belgorod din Rusia.

Un avion militar rus, cu 65 de prizonieri ucraineni la bord, s-a prăbuşit lângă Belgorod, în Rusia | Ministerul Apărării de la Moscova: "Avionul a fost doborât de Ucraina!"
Un avion militar rus cu 65 de prizonieri ucraineni la bord, s-a prăbuşit lângă Belgorod, în Rusia
de Alin Tarnovschi    |    24 Ian 2024   •   11:59

Un avion militar rusesc cu 74 de persoane la bord s-a prăbușit în regiunea Belgorod, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit agenției de presă ruse RAI Novosti.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi găsi mai multe imagini surprinse de martori cu avionul prăbușit la Belgorod

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Surse din cadrul Statului Major al Ucrainei, citate de publicația britanică The Guardian, afirmă că forțele armate ale Kievului au doborât avionul militar rusesc Iliușin-76.

Potrivit ziarului Ukrainskaya Pravda, care invocă surse din domeniul apărării ucrainene, avionul livra rachete antiaeriene S-300 folosite în recentele atacuri asupra Harkovului, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării: aparatul prăbușit avea la bord prizonieri de război ucraineni

La rândul său, Ministerul Apărării de la Moscova a comunicat că aeronava doborâtă transporta 65 de prizonieri de război ucraineni, care urmau să fie schimbați contra unora ruși.

Toți prizonierii de la bord au murit, împreună cu șase membri ai echipajului rus și trei însoțitori, a relatat agenția rusă de presă TASS.

Kremlinul a refuzat să comenteze imediat cu privire la evenimentul raportat.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat: "Este o informație destul de nouă, ne vom ocupa de ea. Nu pot spune nimic încă".

Guvernatorul din Belgorod, Vyacheslav Gladkov, a declarat că "o echipă de investigare și angajați ai Ministerului Situațiilor de Urgență lucrează în prezent la fața locului. Mi-am schimbat programul de lucru și am mers în zonă. Toate detaliile mai târziu".

Gladkov a precizat că prăbușirea a avut loc în districtul Koroceansky din regiunea Belgorod, la nord-est de orașul Belgorod.

Ministerul rus al Apărării: "Aparatul a fost doborât de forțele militare ale Ucrainei"

Ulterior, Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina de doborârea aeronavei Iliușin în regiunea Belgorod, afirmând că forțele Kievului au folosit rachete antiaeriene. 

"Astăzi, la ora 11:15, regimul de la Kiev a comis un act terorist în urma căruia a fost doborât un avion de transport militar rusesc, care zbura pe ruta Chkalovsky-Belgorod pentru a transporta personal militar ucrainean în vederea unui schimb de prizonieri.

Avionul a fost distrus de către forțele armate ucrainene din zona Liptsy, regiunea Harkov, cu ajutorul unui sistem de rachete antiaeriene

 Echipamentul radar al Forțelor Aerospațiale ruse a observat lansarea a două rachete ucrainene", a precizat un comunicat al ministerului rus.

CNN menționează că nu este în măsură să verifice în mod independent afirmațiile autorităților ruse.

×
Subiecte în articol: Belgorod Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
O fată de 17 ani și un tânăr de 24, găsiți morți într-un hotel din București
x close